ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΧΩΡΙΣ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ

Νέα ανακοίνωση των συμβούλων της παράταξης

Επιτέλους, οι κύριοι της δημοτικής αρχής αναγκάστηκαν, κάτω από τη δημόσια πίεση της “Δράσης Πολιτών”, να απαντήσουν  για τα γεωτεμάχια του Αμπελώνα, μέσω του κ. Κουτσοδήμου , μολονότι ο κ. Σαρχώσης για δύο περίπου εβδομάδες ποιούσε την νήσσαν.

Για να γίνει, όμως, η απάντηση της δημοτικής αρχής περισσότερο κατατοπιστική και ολοκληρωμένη για όλους, επιβάλλεται να προστεθούν κάποια χρήσιμα στοιχεία, άνευ των οποίων καθίσταται παραπλανητική και λαμβάνει το χαρακτήρα μιας απεχθούς συκοφαντίας.
Για παράδειγμα, είναι αδιανόητο να εκστομίζονται συγκεκριμένες κατηγορίες, χωρίς να υπάρχει αναφορά σε συγκεκριμένα ονόματα και πρόσωπα.Προκαλούμε , λοιπόν , τους κυρίους της δημοτικής αρχής να αναφερθούν και να καταγγείλουν ονομαστικά συγκεκριμένα πρόσωπα που κατά την άποψή τους εμπλέκονται στην υπόθεση των γεωτεμαχίων, διαφορετικά κινδυνεύουν να χαρακτηρισθούν ως κοινοί συκοφάντες, που ρίχνουν απλώς λάσπη στον ανεμιστήρα.
Βασική και αδιαπραγμάτευτη αρχή της “Δράσης Πολιτών” είναι το “φως σε όλα”. Τίποτα κρυφό, τίποτα στο σκοτάδι.Καλούμε τη δημοτική αρχή να ενστερνισθεί και η ίδια τη δική μας θέση και να δημοσιοποιήσει αμέσως τα ονόματα όσων εμπλέκονται στη σκανδαλώδη διαχείριση των προαναφερομένων γεωτεμαχίων. Δεν της ζητάμε απλώς να το πράξει αυτό. Την προκαλούμε να προχωρήσει στη δημοσιοποίηση των όποιων ονομάτων διαθέτει.
Δεύτερον, είναι ανάγκη να ξεκαθαρίσει η δημοτική αρχή το ζήτημα της νόμιμης χρήσης των γεωτεμαχίων, βάσει των προβλέψεων του Πολεοδομικού Σχεδίου Αμπελώνα.Με άλλα λόγια, πρέπει να απαντηθεί το εξής ερώτημα:Αν τα συγκεκριμένα γεωτεμάχια προορίζονται, παραδείγματος χάριν, για πάρκα και πλατείες, μπορούν να σπαρθούν και να θεριστούν από τον οποιονδήποτε;
Τρίτον, ειπώθηκε από τη δημοτική αρχή ότι τα γεωτεμάχια σπάρθηκαν , για να δοθούν τα έσοδα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αφήνουμε, βέβαια,  το γέλιο που προκαλεί το επιχείρημα καθαυτό (αφού θα αρχίσουμε να σπέρνουμε ακόμη και πλατείες τώρα προς χάριν του Κοινωνικού Παντοπωλείου), για να διατυπώσουμε τρία άλλα ερωτήματα: α)Με ποιο κωδικό τα συγκεκριμένα έσοδα θα έμπαιναν στο ταμείο του Κοινωνικού Παντοπωλείου;  β)είναι ηθικό και έντιμο για μια δημοτική αρχή να τροφοδοτεί με παράνομες πηγές το Κοινωνικό Παντοπωλείο, καθιστώντας το “πελατειακό παραμάγαζο”; και γ)Τι άποψη έχει για όλα αυτά η υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου;
Τέταρτον, θέλουμε να μάθουμε εάν και άλλες φορές στο παρελθόν η δημοτική αρχή “εκμεταλλεύτηκε” με τον ίδιο τρόπο τα συγκεκριμένα γεωτεμάχια και εάν  τα αντίστοιχα ποσά  εισπράχθηκαν  και πάλι από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.
Καλούμε μάλιστα την υπεύθυνη του Κοινωνικού Παντοπωλείου να μας ενημερώσει επί του συγκεκριμένου θέματος.
Τέλος, καιρός είναι να καταλάβουν οι κύριοι της δημοτικής αρχής ότι πολλές φορές μια  μεταγενέστερη ηλίθια δικαιολογία  κάνει τα πράγματα χειρότερα από την αρχική αιτία του κακού.Ας αφήσουν, λοιπόν, τις δικαιολογίες που είναι για νήπια και ας σοβαρευτούν , γιατί η δημοτική περιουσία δεν είναι δικό τους τσιφλίκι.
Σ.Σ.: Είναι πλέον μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ακούσουμε τα ονόματα και επιτέλους να λήξει αυτό το θέμα γιατί ξαναείπαμε η κοινωνία δεν έχει ανάγκη από άλλο δηλητήριο…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ