ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ: Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ECONOMIST

Οι διοργανωτές ζητούν από τους αγρότες 250 € για συμμετοχή στις εργασίες του

Η «Οικολογική Θεσσαλία» καλεί τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κο Αγοραστό να ακυρώσει τη συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist, το οποίο πραγματοποιείται την ερχόμενη Τετάρτη 3 Μαΐου 2018 σε ξενοδοχείο της πόλης μας και πραγματεύεται αγροτικά ζητήματα.

Για να συμμετάσχει κάποιος αγρότης σε αυτό, ώστε να ενημερωθεί για θέματα που τον απασχολούν, πρέπει να καταβάλλει 250 ευρώ !!!Και ποιος έχει τη δυνατότητα αυτή, εκτός από ελάχιστους προνομιούχους και τις διάφορες ελίτ;

Ο κ. Αγοραστόςείχε συμφωνήσει με την πρόταση που η παράταξή μας, κατέθεσε, πριν, περίπου, ένα χρόνο στο Περιφερειακό Συμβούλιο, για την αποτροπή των διατλαντικών και άλλων εμπορικών συμφωνιών, όπου, μεταξύ των άλλων προτάσεων στο κείμενό μας υπήρχε και η αποτροπή της εμπορευματοποίησης της γνώσης.

Για να μην υπάρχει εκ μέρους του αναντιστοιχία λόγων και πράξεων οφείλει να ακυρώσει τη συμμετοχή του τώρα και να συνταχθεί με την πάλη των κτηνοτρόφων, οι οποίοι θα διαδηλώνουν έξω από τον χώρο του Συνεδρίου και οι οποίοι γνωρίζουν μια πρωτοφανή κατρακύλα των τιμών του γάλακτος και πολλές άλλες αρνητικότατες δυσμενείς επιπτώσεις στον κλάδο τους, σε όλα τα επίπεδα.Πρέπει τώρα ν’ αποφασίσει αν είναι με τον κόσμο του μόχθου ή με τις διαδικασίες που τον περιθωριοποιούν και τον αποκλείουν.

Δυο εικοσιτετράωρα μετά τη σημαδιακή επέτειο της Πρωτομαγιάς θα αποτελεί τον χείριστο συμβολισμό να ακυρωθούν στην πράξη οι αγώνες των εργαζομένων για μία κοινωνία πιο δίκαιη και ισότιμη. Πρέπει να μπει τώρα φρένο στις μεθόδους του νεοφιλελευθερισμού και την εμπορευματοποίηση των πάντων.Η γνώση είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να έχουν πρόσβαση σ’ αυτή όλοι χωρίς διακρίσεις. Θέλουμε μία κοινωνία δίκαιη και τον πλανήτη βιώσιμο κι αρμονικό και όχι έναν κόσμο εμπορευματοποίησης και εκμετάλλευσης.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας να μη διστάσει να αναθεωρήσει την απόφασή του για συμμετοχή του στο συνέδριο του Economist, έστω και στο παρά πέντε. Δεν θα αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, αλλά πράξη μεγαλοσύνης και δύναμης. και μια κίνηση που θα δώσει τον τόνο και θα βρει, ίσως, μιμητές, ώστε να ακυρωθεί στην πράξη η απαράδεκτη αγιογδύτικη πρακτική.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ