ΕΜΠΛΟΚΗ ΜΕ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Πιέσεις στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και στον πρόεδρο της επιχείρησης αναμένεται να ασκήσει εκ νέου ο δήμαρχος

Με τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου (Αμπελώνα) Σωτήρη Τζιούφα συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Τυρνάβου Παναγιώτης με αντικείμενο συζήτησης την εμπλοκή στο θέμα της ρύθμισης του χρέους του οργανισμού προς τη ΔΕΗ που έχει σαν αποτέλεσμα να μην μπορούν να ποτίσουν εκατοντάδες αρδευτές μέλη του ΤΟΕΒ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com η ΔΕΗ δεν δέχεται τα 300.000 € που διαθέτει σήμερα ο ΤΟΕΒ για να ξεκινήσει τη ρύθμιση και να επαναηλεκτροδοτήσει τις γεωτρήσεις και ζητά περισσότερα χρήματα από τον ΤΟΕΒ.

Μπροστά σε αυτό το πρόβλημα που έχει προκύψει αναφορικά με την ηλεκτροδότηση γεωτρήσεων του ΤΟΕΒ, η σημερινή συνάντηση έγινε μετά από κάλεσμα του Δημάρχου, ώστε να αναζητηθούν νέες προτάσεις που θα αποτελέσουν λύση για το πρόβλημα, εν αναμονή της επερχόμενης επίσκεψης στην πόλη του Τυρνάβου του Υπουργού Αγρ. Ανάπτυξης & Τροφίμων κου Ευ. Αποστόλου και της συνάντησης του Δημάρχου μαζί του αλλά και της επαφής που θα έχει την Παρασκευή ο Δήμαρχος στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη Εμμανουήλ.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σαρχώσης ανέφερε τα εξής:

«Αντιλαμβανόμενος το μεγάλο πρόβλημα που έχει ανακύψει σχετικά με την πιθανότητα μη άρδευσης δέκα χιλιάδων και πλέον στρεμμάτων καλλιεργούμενων εκτάσεων στην περιοχή του Αμπελώνα, προσπαθώ ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Στη χρονική αυτή στιγμή η επίρριψη ευθυνών και μόνο στους αρδευτές δεν αποτελεί λύση. Θα πρέπει οι συναρμόδιοι Υπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος & Ενέργειας να βρουν μία λύση στη βάση των προτάσεων που έχουν ήδη διαμορφωθεί, προκειμένου άμεσα να ποτιστούν οι καλλιέργειες»

. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο κ. Ζαρογιάννης Νικόλαος, Προϊστάμενος Λογιστικού του ΤΟΕΒ.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ