ΤΟ ΕΚΛ ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Η ανακοίνωση της διοίκησης του κέντρου

Ζήτω η 1η Μάη και η πάλη η ταξική! Ζήτω η παγκόσμια εργατική τάξη!
H Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, ΠΑΜΕ χαιρετίζει τη μαζική παρουσία εργατοϋπαλλήλων, ανέργων, συνταξιούχων, αλλά και μικρομεσαίων αγροτών, ΕΒΕ, σπουδαστών και γυναικών,

στην απεργιακή συγκέντρωσή του σήμερα 1η Μάη 2018, στην Κεντρική Πλατεία της Λάρισας, με την οποία τίμησαν την αιματοβαμμένη εξέγερση των εργατών στο Σικάγο την πρωτομαγιά του 1886, τους  ηρωικούς αγώνες του εργατικού κινήματος, κάτω από τα μπλοκ των σωματείων, με το σύνθημα «ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, για την τελική νίκη των λαών».

Η 1η Μάη μας καλεί να μείνουμε ανυπότακτοι! Είναι χρέος και ανάγκη, να δυναμώσει ο αγώνας για την κατάργηση των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων, για την ανάκτηση των απωλειών που δέχτηκαν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαικά στρώματα, για την επαναφορά των ΣΣΕ, του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που σπέρνει το θάνατο, την φτώχεια και την προσφυγιά.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, προσβάλλοντας ακόμα και την Πρωτομαγιά, απελευθέρωσε από σήμερα τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις για χρέη σε τράπεζες και Δημόσιο, ακόμα και για 500 ευρώ. Την ίδια στιγμή, στο ένα χέρι κρατάει τα αιματοβαμμένα σύμβολα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ε.Ε εμπλέκοντας το λαό μας στις επικίνδυνες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στο άλλο το μαστίγιο και τα ρόπαλα για να χτυπάει και καταστέλλει το εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα, που διαδηλώνει ενάντια στους φονιάδες των λαών.

Οι ιμπεριαλιστές ξαναμοιράζουν τα σύνορα και τη λεία, δολοφονούν εν ψυχρώ τους λαούς για να αυγατίζουν τα τεράστια κέρδη τους, για τον έλεγχο των πετρελαίων και των δρόμων μεταφοράς τους. Εδώ και τώρα να κλείσει η βάση της Σούδας κι όλες οι ξένες βάσεις στην Ελλάδα. Να κλείσουν οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο που είναι ορμητήρια θανάτου. Να επιστρέψουν όλοι οι Έλληνες στρατιώτες από αποστολές εκτός συνόρων. Να αγωνιστούμε για την αποδέσμευση της χώρας μας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ που είναι βασικοί μοχλοί αποσταθεροποίησης  της περιοχής και του ξαναχαράγματος των συνόρων!

Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν περιμένοντας καλύτερες μέρες από τα αφηγήματα της “μεταμνημονιακής εποχής” και τη “δίκαιη ανάπτυξη” που τους λέει η κυβέρνηση. Η σημερινή αρνητική κατάσταση δεν αλλάζει κάνοντας νέες θυσίες και καταπίνοντας νέα παραμύθια. Οι λύσεις έρχονται από την οργανωμένη δράση, πέρα και έξω από τον καπιταλιστικό μονόδρομο, της ΕΕ και των κυβερνήσεών της.

Η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση και τον αγώνα εναντίον του κεφαλαίου και του πολιτικού προσωπικού του, της κυβέρνησης και των κομμάτων που υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης, ενάντια στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμού που είναι οι άνθρωποι της εργοδοσίας στις γραμμές μας, των νέων και παλιών αντεργατικών μνημονίων, στην πάλη με προοπτική να κάνουν οι εργαζόμενοι δικό τους τον πλούτο που παράγουν.

Συμμετέχουμε μαζικά και μαχητικά στην πανθεσσαλική αντιπολεμική κινητοποίηση των επιτροπών ειρήνης και των εργατικών συνδικάτων, την Κυριακή 13 Μάη, ώρα 11 π.μ, στην Πλατεία ΑΤΑ της Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ