ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Ο Β. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ

Συνάντηση με το δήμαρχο Τυρνάβου Π. Σαρχώση, παρουσία εκπροσώπων παραγωγικών φορέων του δήμου αλλά και του δημάρχου Αγιάς Αντ. Γκουντάρα είχε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα της Πέμπτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου που είχε την ευκαιρία να συζητήσει μαζί τους για φλέγοντα θέματα του αγροτικού κόσμου

της περιοχής.

Ο κ. Σαρχώσης αφού καλωσόρισε τον κ. Αποστόλου στο γραφείου του έθεσε εξαρχής το πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη ΔΕΗ ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και εξαιτίας του οποίου χιλιάδες στρέμματα αρδευτών της περιοχής παραμένουν απότιστα με κίνδυνο ολοκληρωτικής καταστροφής των καλλιεργειών ζητώντας να υπάρξει διευκόλυνση σχετικά με τη ρύθμιση της οφειλής και αποδοχή ενός σεβαστού ποσού που διαθέτει ο ΤΟΕΒ για να επανηλεκτροδοτηθούν οι γεωτρήσεις.

Παράλληλα έθεσε και άλλα θέματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο, ενώ από την πλευρά του ο δήμαρχος Αγιάς αναφέρθηκε στο μείζον θέμα της καρπόπτωσης στις κερασιές αλλά και τα προβλήματα με τα καστανοπερίβολα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρ. Τσιτσιρίγγος επανέφερε το θέμα της κατάργησης του φόρου στο κρασί ζητώντας από την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποσχέσεις της που τόσες φορές έδωσε.

Θέματα που αφορούν τη φορολόγηση του τσίπουρου έθεσε από την πλευρά του ο πρώην διευθυντής του οινοποιείου και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2015 Στ. Παπράς.

Ο κ. Αποστόλου για το θέμα του ΤΟΕβ σημείωσε ότι θα ασκήσει και αυτός από την πλευρά του πιέσεις στη διοίκηση της ΔΕΗ ώστε να γίνει δεκτή η πρόταση της διοίκησης του οργανισμού για πιο εύκολη ρύθμιση, ενώ για το θέμα του φόρου στο κρασί τόνισε ότι το αίτημα είναι δίκαιο, σημείωσε ότι είναι αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών και υπογράμμισε ότι υπάρχει κάποια εμπλοκή με τους δανειστές, αναφορικά με την κατάργησή του.

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com