“ΤΟ ΣΑΝΤΑΛΑΚΙ” ΤΗΣ ΕΛ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το βιβλίο – παραμύθι της περιφερειακής διευθύντριας εκπαίδευσης Θεσσαλίας με τίτλο “το σανδαλάκι” παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη 3 Μαΐου στις 7 μ.μ. στη δημοτική πινακοθήκη Λάρισας.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν οι εκδόσεις Διάπλους, η σχολή Καραβάνα και η δημοτική πινακοθήκη.

Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Λία Μουσιώνη, ενώ κομμάτια του παραμυθιού θα διαβάσει ο γνωστός ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν με μουσικοκινητικά δρώμενα μαθητές της Α’ και Β’ τάξης της σχολής Καραβάνα.

Για το βιβλίο

Η Παττυ Παπαδήμου , έφορος του Κύκλου του Παιδικού βιβλίου γράφει για το βιβλίο:

«Το βιβλίο της Ελενης Αναστασοπουλου με τίτλο «Το Σανταλακι» από τις εκδόσεις Διάπλους αναφέρεται σε επίκαιρα θέματα όπως αυτά του πολέμου, της βίας, της μετανάστευσης και της ένταξης. Αναφέρεται σε μια πραγματικότητα ζωντανή και συνεχώς μεταλλασσόμενη, η οποία επηρεάζει την ελληνική κοινωνία.H συγγραφέας ευαισθητοποιημένη σε θέματα ετερότητας στήνει μια μυθοπλασία που αγγίζει και αφυπνίζει τον πιο μικρό αλλά και τον πιο μεγάλο αναγνώστη.

Χρησιμοποιεί αντιθέσεις προσπαθώντας να ταρακανουνήσει τον αναγνώστη ώστε να προβληματιστεί για στερεοτυπικές αντιλήψεις και αναπαραστάσεις που αντιδιαστέλλουν άλλοτε θετικά και άλλοτε αρνητικά τον Άλλο με τον εαυτό μας.Το «Σανταλάκι» είναι ένα αλληγορικό παραμύθι που βοηθάει τον μικρό αναγνώστη να μάθει να μεταφράζει τους ασυνείδητους και κρυφούς φόβους του που πηγάζουν από στερεοτυπικές αντιλήψεις ώστε να τους αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα.

Τα χρώματα, οι εικόνες και οι ανθρώπινες φιγούρες της Ρένιας Μεταλληνού ζωντανεύουν την ιστορία. Το βιβλίο συνοδεύεται από CD και DVD. Στο βίντεο συμμετέχει και αφηγείται μοναδικά ο Γρηγόρης Βαλτινός.»

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com