ΜΕΓΑΛΗ Η ΟΡΓΗ ΑΛΛΑ ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σε συνάντηση με το Β. Αποστόλου κατέληξε το συλλαλητήριο των κτηνοτρόφων στη Λάρισα

Περίσσευε η οργή το πρωί της Πέμπτης στην κεντρική πλατεία της Λάρισας με αντιπροσωπίες των κτηνοτροφικών συλλόγων της χώρας να ζητούν την παραίτηση του υπουργού Γεωργίας Β. Αποστόλου, ενώ στο πλαίσιο συλλαλητηρίου που πραγματοποιήθηκε περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί

στον κλάδο και μοίρασαν γάλα στους περαστικούς.

Το συλλαλητήριο σημαδεύτηκε από φραστικό επεισόδιο μεταξύ κτηνοτρόφων και του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Π. Παπαγεωργίου που προσέγγισε τη συγκέντρωση μεταφέροντας κάλεσμα του υπουργού Γεωργίας για συνάντηση με αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων στο ξενοδοχείο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη συνέδριο, ενώ οι αρχικές αρνητικές αντιδράσεις έδωσαν τη θέση τους στην απόφαση για πραγματοποίηση της συνάντησης.

Νωρίτερα μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας Ν. Παλάσκας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού που αρνήθηκε συνάντηση με τον κλάδο, ενώ χαρακτηρίζοντας «ανίκανο και αναποτελεσματικό» τον αρμόδιο υπουργό Γεωργίας ζήτησε την παραίτησή του.

«Η κτηνοτροφία καταρρέει, σε λίγο θα φτιάχνουν φέτα μέχρι και από νάιλον αφού οι έλεγχοι είναι ανύπαρκτοι λόγω ελλείψεως προσωπικού», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του κ. Παλάσκα, που έβαλε στο στόχαστρο και την ΠΑΣΕΓΕΣ με αφορμή τη διεπαγγελματική.

«Πρωτοπαλίκαρα και κοπρόσκυλα της ΠΑΣΕΓΕΣ δεν στήριξαν τη διεπαγγελματική κοιτώντας το βόλεμα και τις καρέκλες», τόνισε ο Ν. Παλάσκας, ενώ στο ίδιο μήκος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις κτηνοτρόφων από όλη την Ελλάδα που ζήτησαν συσπείρωση και μαζική συμμετοχή στους αγώνες.

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε με το μοίρασμα γάλατος στους περαστικούς, για να ακολουθήσει πορεία μέχρι το «Διβάνη», όπου έκπληκτοι οι κτηνοτρόφοι διαπίστωσαν παρουσία των ΜΑΤ για να ακολουθήσουν γιουχαΐσματα και σφυρίγματα κατά της αστυνομίας.

Η συνάντηση

Μετά από ολιγόλεπτη διαβούλευση αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων συναντήθηκε με τον υπουργό Γεωργίας Β. Αποστόλου, με τους συμμετέχοντες «να κρατούν μικρό καλάθι», επιμένοντας σε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Από τη συνάντηση των κτηνοτρόφων με τον υπουργό Γεωργίας Β. Αποστόλου, βγήκε καπνός, με τις δύο πλευρές να ανανεώνουν το ραντεβού τους για την Παρασκευή 11 Μαΐου στην Αθήνα, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η ενεργοποίηση της Διεπαγγελματικής Επιτροπής Γάλακτος.

«Η υπόσχεση δόθηκε και αν υλοποιηθεί θα πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας», τόνισε μιλώντας στους συγκεντρωμένους μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας Ν. Παλάσκας, προσθέτοντας πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκε και η άμεση εφαρμογή του μέτρου του ηλεκτρονικού τιμολογίου, όπως και του συστήματος δορυφορικής παρακολούθησης στα οχήματα που μεταφέρουν γάλα, προκειμένου να εντοπίζονται οι παράνομες μετακινήσεις και οι λαθραίες εισαγωγές του προϊόντος.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι κτηνοτρόφοι επέμειναν σε αυστηρότερη νομοθεσία, προτείνοντας ακόμη και το κλείσιμο μονάδων και επιχειρήσεων που παράγουν φέτα με εισαγόμενο γάλα, ενώ ολοκληρώνοντας την κινητοποίησή τους έριξαν συμβολικά γάλα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ