5 ΠΡΟΣΩΡΙΝΕΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΔΩΣΕ ΤΟ ΕΣΡ

Κατά τη σημερινή συνεδρίαση και έπειτα από ψηφοφορία, εγκρίθηκαν ομόφωνα οι αιτήσεις των:
-Ειδήσεις ντοτ κομ. Ανώνυμη Ραδιοτηλεοπτική και Εμπορική Εταιρεία παροχής Πληροφοριών Ενημέρωσης (ΣΚΑΙ)
-Νέα Τηλεόραση Α.Ε. (Star Channel)
-ALPHA Δορυφορική τηλεόραση Α.Ε. (Alpha)
-Antenna TV Α.Ε. (Ant1)
-Ραδιοτηλεοπτική A.E. (“E” TV)

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΣΡ, ομόφωνα κρίθηκε, επίσης, ότι δεν πρέπει να γίνει δεκτή η αίτηση της εταιρείας «Τηλεοπτική Ελληνική Α.Ε.»

Η συνεδρίαση του ΣτΕ

Την Παρασκευή συνεδριάζει το Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να αποφασίσει επί των προσφυγών που κατέθεσαν τηλεοπτικοί σταθμοί και η ΕΙΤΗΣΕΕ με αίτημα την αναβολή ή και την ακύρωση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Εναντίον της προκήρυξης και του χρηματικού ποσού του τιμήματος που ανέρχεται στα 35 εκατ. ευρώ για κάθε άδεια έχει προσφύγει η ΕΙΤΗΣΕΕ, ο Alpha, το Star, o ΣΚΑΪ, ο ΑΝΤ1 και το Mega.

Αν γίνει δεκτό το αίτημα των παραπάνω, θα συνεχίσουν να εκπέμπουν με το παρόν, μη ρυθμισμένο καθεστώς. Από την απόφαση του ΣτΕ θα κριθεί και το μέλλον του Mega.

Νίκος Παππάς: Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος

«Το ΕΣΡ έκανε ένα μεγάλο βήμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών», ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, με αφορμή την ανακήρυξη των πέντε προσωρινών δικαιούχων τηλεοπτικών αδειών. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ πρόσθεσε ότι «κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι οι άδειες πρέπει να είναι άπειρες. Κανείς πλέον δεν ισχυρίζεται ότι δεν πρέπει να υπάρχει τίμημα. Η Πολιτεία ρυθμίζει. Η αεροπειρατεία πηγαίνει προς το τέλος.
Άδειες με τίμημα, προστασία των θέσεων εργασίας, ανάπτυξη του κλάδου, βιώσιμα κανάλια.
Και όσο για τον πόλεμο που δεχτήκαμε όλο αυτό τον καιρό, δεν έχει καμία σημασία πλέον».

newsit.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ