«ΑΙΜΑΤΗΡΑ ΕΞΙΤΗΡΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ «ΧΟΡΗΓΕΙ» Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Ανακοίνωση της οργάνωσης Λάρισας της Λαϊκής Ενότητας

Σε πρόωρα «αιματηρά εξιτήρια» των ασθενών από τα Νοσοκομεία προχωράει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ με την πρόσφατη Κοινή Υπουργική Απόφαση των μνημονιακών Υπουργών και εκλεκτών του Μαξίμου Πολάκη, Χουλιαράκη και Πετρόπουλου υλοποιώντας τον μνημονιακό νόμο του πρώην Υπουργού Υγείας Βορίδη επί κυβέρνησης Σαμαρά!

Άρον άρον θα παίρνουν εξιτήριο οι ασθενείς από τα νοσοκομεία, ακόμα πριν καν ολοκληρώσουν τη θεραπεία τους, όταν το κόστος θα ξεπερνά το τιμολόγιο που θα καθοριστεί από την ιδιωτικών συμφερόντων εταιρεία ΚΕ.ΤΕ.Ν.Υ.Α.Ε, με όχημα τα θεραπευτικά πρωτόκολλα και στόχο τη συμπίεση των δημόσιων δαπανών υγείας.

Η ιδιωτικών συμφερόντων ΚΕ.ΤΕ.ΝΥ.Α.Ε ιδρύθηκε για να διαχειρίζεται το ταμείο του Εθνικού Συστήματος Υγείας για50 χρόνια (!) με κεφάλαιο 1.000.000 ευρώ που θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από το κράτος.

Στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας αλλά και στο μετοχικό της κεφάλαιο μπορεί να συμμετάσχουν και ιδιώτες/επιχειρηματίες.

Θα έχει στη διάθεσή της όλα τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών που υποχρεωτικά θα της εκχωρούν τα νοσοκομεία και ο ΕΟΦ για τον υπολογισμό του κόστους της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του ασθενούς.

Στη περίπτωση που η νοσηλεία υπερβεί το προκαθορισμένο κόστος λόγω υποτροπής της νόσου ή λόγω επιπλοκών, τότε τη διαφορά θα καλείται πληρώσει το νοσοκομείο ή ο ασφαλισμένος.

Έτσι, το νοσοκομείο -προκειμένου να αξιολογηθεί αρνητικά από την ΚΕΤΕΝΥΑ με κίνδυνο να μην χρηματοδοτηθεί και οδηγηθεί σε κλείσιμο, θα μετατραπεί σε επιχείρηση, ο Γιατρός σε Σάυλωκ και ο ασθενής σε πειραματόζωο.

Η εμπειρία από το Γερμανικής έμπνευσης μοντέλο χρηματοδότησης των νοσοκομείων οδηγεί σε πρόωρα εξιτήρια των ασθενών από το νοσοκομείο στη κυριολεξία με τα αίματα, γι’ αυτό και ονομάσθηκαν «αιματηρά εξιτήρια», προκειμένου να συμπιεστεί το κόστος λειτουργίας τους και κατ’επέκταση και η κρατική χρηματοδότηση και η ιδιωτικοποίησή τους.

Οι ασθενείς θα αποφεύγουν συστηματικά τις πολυέξοδες θεραπείες με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία τους. Κοστοβόρα τμήματα νοσοκομείων ή και ολόκληρα νοσοκομεία, κυρίως περιφερειακά, θα οδηγηθούν σε κλείσιμο, ενώ οι ελαστικές σχέσεις εργασίας του προσωπικού θα επεκταθούν και οι μισθοί τους θα συμπιεστούν ακόμα περισσότερο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση κατακεραύνωνε και υποσχόταν ότι θα καταργήσει το νόμο της μνημονιακής κυβέρνησης Σαμαρά και του Υπουργού της Υγείας Βορίδη ν.4286/2014 με δελτίο τύπου του αντίστοιχου Τμήματος Υγείας (βλ. ανακοίνωση του Τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ).

Ενώ τότε κορυφαία κυβερνητικά και συνδικαλιστικά τους στελέχη ξιφουλκούσαν διαμαρτυρόμενα για την καταπάτηση των συνταγματικών δικαιωμάτων των ασθενών για δωρεάν και αξιοπρεπή νοσηλεία σε νοσοκομείο, σήμερα με την ψήφο τους οδηγούν σε κατάρρευση το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αφήνοντας το «αιματηρό»τους αποτύπωμα.

Το πολιτικό και συνδικαλιστικό κίνημα πολιτών και υγειονομικών, σύντροφων και φίλων της Λαϊκής Ενότητας, πρέπει να ορθώσει ανάστημα και να δημιουργηθεί μέτωπο αποτροπής της πλήρους κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας της χώρας μας που θα οδηγήσει σε ανθρωπιστική κρίση και διεκδίκησης καθολικής, δωρεάν, ισότιμης και υψηλής ποιότητας δημόσιας περίθαλψης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ