Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ

Ανακοίνωση της παράταξης του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας, που στηρίζεται από το ΚΚΕ, στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων κτηνοτρόφων που οδηγούνται στην καταστροφή, αφού δεν αντέχουν με τις χαμηλές τιμές στο γάλα και στο κρέας, τις αθρόες εισαγωγές, την βαριά φορολογία, τις μεγάλες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ, στον ΕΛΓΑχωρίς αντίκρισμα στην αποζημίωση, τα χαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ και το υψηλό κόστος παραγωγής (ζωοτροφές, ΔΕΗ, κτηνιατρικές υπηρεσίες, τις ηλεκτρονικές σημάνσεις και τα εμβόλια) που βαραίνουν αποκλειστικά την τσέπη του κτηνοτρόφου.

Σ’ αυτή την κατάσταση τους έχουν οδηγήσει, η αντιλαική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που συνεχίζει τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, οι αποφάσεις που παίρνονται στο πλαίσιο της ΚΑΠ της Ε.Ε και του Παγκόσμιο Οργανισμού Εμπορίου, που στηρίζουν τους βιομήχανους, τους μεγαλέμπορους και τους τραπεζίτες, η ασυδοσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο γάλα και το κρέας όπως της CETA, της αθρόας εισαγωγής γάλακτος.

Με την στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων, μια μικρή ομάδα γαλακτοβιομηχάνων, στην Θεσσαλία και πανελλαδικά, μειώνουν συνεχώς τις τιμές του γάλακτος των παραγωγών, μειώνοντας συνεχώς το εισόδημα των κτηνοτρόφων, κάτω από τον ωμό εκβιασμό ότι δεν τους παίρνουν το γάλα.

Αυτή είναι η περίφημη οικονομία της αγοράς, ο νόμος της προσφοράς και ζήτησης, που υποστηρίζουν η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η Ν.Δ, το Κίνημα Αλλαγής (πρώην ΠΑΣΟΚ), η Χρυσή Αυγή, αλλά και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι. Αυτή η αγορά, είναι η ασυδοσία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων να αγοράζουν πάμφθηνά από τον κτηνοτρόφο και να πουλάνε πανάκριβα στη λαϊκή κατανάλωση το γάλα και το κρέας.

Η μη πραγματοποίηση των απαραίτητων ελέγχων στην αθρόα εισαγωγή γάλακτος, κυρίως από χώρες της Ε.Ε, συνδέεται με την συνθήκη του Μάαστριχτ, η οποία επιτρέπει την ελεύθερη εισαγωγή εμπορευμάτων και προϊόντων από τις χώρες της Ε.Ε, και σε καμιά περίπτωση δεν τηρείται το ισοζύγιο εισαγωγής του γάλακτος.

Και στο κρέας γίνονται αθρόες εισαγωγές κυρίως από χώρες της Ε.Ε και «ελληνοποιήσεις» χωρίς κανένα ουσιαστικό έλεγχο.

Η δημιουργία διεπαγγελματικής στο γάλα και στην φέτα που διαφημίζεται ως επιτυχία από την κυβέρνηση και από συνδικαλιστικούς φορείς των κτηνοτρόφων, δεν θα λύσει τα ζητήματα ελέγχου και ποιοτικών χαρακτηριστικών στον γάλα, της τιμής αλλά και της έγκαιρης πληρωμής χωρίς «φέσια» στους κτηνοτρόφους. Βάζουν στην διεπαγγελματική κυριολεκτικά τον λύκο (μεγάλες βιομηχανίες) να φυλάει το πρόβατο (κτηνοτρόφοι που θα ξεκληριστούν αλλά και μικροί τυροκόμοι που θα καταστραφούν από τον ανταγωνισμό).  Καμιά διεπαγγελματική οργάνωση σε κανένα προϊόν από όσα λειτουργούν δεν έλυσε αυτά τα ζητήματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας υποστηρίζει τα αιτήματα που δίνουν μια ανάσα στους μικρομεσαίους κτηνοτρόφους και στρέφονται κατά της πολιτικής κυβέρνησης, Ε.Ε και των βιομηχάνων, τραπεζιτών, μεγαλεμπόρων.

  • Καμιά μείωση της τιμής παραγωγού του γάλακτος και του κρέατος. Άμεσα αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των κτηνοτρόφων.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν βιώσιμο εισόδημα.
  • Μείωση του κόστους παραγωγής στο ρεύμα και τις ζωοτροφές, με ευθύνη του κράτους να γίνονται οι έλεγχοι, τα εμβόλια, η σήμανση.
  • Ο ΕΛΟΓΑΚ να κάνει επιτέλους ουσιαστικούς και πραγματικούς ελέγχους για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά στο γάλα καθώς και έλεγχο για το ισοζύγιο και τις ελληνοποιήσεις στο εισαγόμενο γάλα.
  • Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις στα ζώα και την παραγωγή για τον καταρροϊκό πυρετό.
  • Αλλαγή κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει και να αποζημιώνει στο 100% τις απώλειες από τις ζωονόσους και τα άλλα φαινόμενα και την παραγωγή και το κεφάλαιο. Όσοι λένε για κτηνοτροφικό ΕΛΓΑ κοροϊδεύουν τους κτηνοτρόφους. Και κτηνοτροφικό τμήμα του ΕΛΓΑ να υπάρξει αν δεν αλλάξει ο κανονισμός πάλι δεν θα αποζημιώνονται οι απώλειες και κάθε χρόνο τα ασφάλιστρα θα αυξάνουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ