ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ

Η 18η Μαΐου εορτάζεται σε όλο τον κόσμο ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων και κάθε χρόνο εστιάζει σε ένα συγκεκριμένο θέμα που αφορά στα μουσεία και στην προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Για το 2018, το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) έχει επιλέξει το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό».

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας, αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες για να δικτυωθεί με διάφορες ομάδες κοινού μέσω των δράσεών  του.

Φέτος θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με τις εξής δράσεις:

  • Περιοδική έκθεση με θέμα «Τεκμήρια ελληνικού πολιτισμού: Η ναΐφ ζωγραφική αγγίζει παραδοσιακά αντικείμενα». Ίδρυμα Π. και Ε. Μιχελή – Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στο ΛΙΜΛ την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στις 19:30. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσικοθεατρικό δρώμενο για τον εθιμικό κύκλο των Θεσσαλών από τους μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ν. Μπακογιάννη.

  • Εβδομάδα ξεναγήσεων στην έκθεση και Virtual Reality εκπαιδευτικών δράσεων για σχολικές ομάδες Α/βάθμιας και Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης (21-25 Μαΐου) – Σχεδιασμός, υλοποίηση: Φανή Καλοκαιρινού – Αναστασία Καλαφάτη. Για δηλώσεις συμμετοχής σχολείων: καθημερινά στο τηλέφωνο 6983347541 και στο email: info@vre.gr
  • Οικογενειακό πρόγραμμα «Με αφορμή τα εκθέματα του Μουσείου ταξιδεύω στον κόσμο»– Virtual Reality Εκπαιδευτική δράση– Κυριακή 27 Μαΐου Για δηλώσεις συμμετοχής: καθημερινά  στο τηλέφωνο 6983347541 και στο email: info@vre.gr
  • Δημιουργία ψηφιακών παιχνιδιών με εικαστικά έργα και μουσειακά αντικείμενα από τη νέα περιοδική έκθεση.
  • Εκπαιδευτική δράση «Ένα Μουσείο για όλους»: Μέρος της Περιοδικής έκθεσης βγαίνει εκτός των τειχών του ΛΙΜΛ για εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες-VRE ξεναγήσεις στην Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.
  • Στις 18 Μαΐου 2018, ημέρα του εορτασμού, η είσοδος στο Μουσείο είναι ελεύθερη.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν, στο Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας (Γ.Γουργιώτη-πάροδος Φαρσάλων).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ