ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ: ΑΞΙΕΠΑΙΝΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ Π.Ο. ΑμεΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ

«Αποτελείτε τον μοναδικό δευτεροβάθμιο φορέα αλλά και τον μεγαλύτερο φορέα εκπροσώπησης των ατόμων με αναπηρία και τον οικογενειών τους στη Θεσσαλία, που παρέχει υπηρεσίες και υποστηρίζει τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και τις οικογένειές τους, προασπίζοντας και προβάλλοντας τα δικαιώματα αυτών.

Το έργο σας είναι πραγματικά αξιέπαινο και με την ευκαιρία θα ήθελα να σας συγχαρώ και να σας ενθαρρύνω να συνεχίσετε να δραστηριοποιείστε με τον ίδιο ζήλο».

Χαρακτηριστικό απόσπασμα από τον χαιρετισμό του αν. Τομεάρχη Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστου Κέλλα, κατά την έναρξη του 4ου εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα αύξησης του βαθμού ένταξης των ΑμεΑ σε όλα τα επίπεδα, επισημαίνοντας:

«Δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η έμπρακτη στήριξη στα άτομα με αναπηρία είναι δείκτης πολιτισμού, όχι μόνο της πολιτείας αλλά και της ίδιας της κοινωνίας μας.

Είναι υποχρέωση όλων μας να είμαστε στο πλευρό σας σε αυτήν την προσπάθεια, υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία αλλά και της αύξησης του βαθμού ένταξή τους σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.

Τέλος, αναφορικά με τις διεργασίες του Συνεδρίου, ο κ. Κέλλας, σημείωσε:

«Οι εργασίες του Συνεδρίου σας μπορούν να συμβάλουν θετικά στην αξιολόγηση της μέχρι σήμερα πορείας και την ανατροφοδότηση με σκοπό τη χάραξη νέων κατευθύνσεων για τη βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης.

Μέσα από το γόνιμο διάλογο μπορούμε να εστιάσουμε στις καλές πρακτικές του σήμερα, εντοπίζοντας λάθη και παραλείψεις και παράλληλα, να αναδείξουμε νέες προοπτικές που ανοίγονται στο μέλλον.

Καλή επιτυχία και είμαι πάντα στη διάθεσή σας για οτιδήποτε μπορώ να συνεισφέρω».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ