ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ…

ΓΡΑΦΕΙ Ο Στέργιος Παπαευθυμίου με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στη Λάρισα

Δυο λέξεις και 2 έννοιες: ποιότητα στην ζωή και η προστασία της ίδιας της ζωής… Ποιο σημαντική? Μαντέψτε αλλά και διαλέξτε ελεύθερα.. Εγώ διαλέγω το αυτονόητο!! την ζωή!!!

Έργα αλλά με προτεραιότητα, Πρώτα η προστασία της ζωής και μετά η ποιότητα της.. Είναι τόσο απλό.. Απορώ γιατί δεν γίνεται. Η εικόνα μιας πόλης δεν μετριέται μόνο με τα χιλιόμετρα της νέας ασφάλτου αλλά με την παρουσία ΟΛΩΝ των πολιτών μας (χωρίς απώλειες που οφείλονται σε αμέλεια στον σχεδιασμό ή στην κάκιστη ιεράρχηση των έργων)!!!!

Εξοργίζομαι να βλέπω τόσους και τόσους ανθρώπους να χάνονται στην διασταύρωση της παλιάς Εθνικής με την οδό Βόλου.. ένας νέος εργαζόμενος ετών 26 χτες.. μια γυναίκα ποδηλάτισσα προχτές.. και πόσοι άλλοι εδώ και χρόνια.. εκεί στο ίδιο σημείο.. Αλλά πιο σημαντική η αναβάθμιση της Ηπείρου, που είχε προφανώς προτεραιότητα σε πόρους, ενέργειες και στην υλοποίηση. Μάλιστα.

Τρέμω στην ιδέα να χαθούν και άλλα παιδάκια από το φονικό ρεύμα στις γραμμές του ΟΣΕ ή απο τις ίδιες τις αμαξοστοιχίες μέσα στην πόλη μας. 2 αθώα παιδάκια που χάθηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο πάνω στις γραμμές όπου πήγαν να παίξουν.. 2 αθώα πλασματάκια που χωρίς να ξέρουν τον κίνδυνο πήγαν να παίξουν στην ”παιδική χαρά του ΟΣΕ” που είχε ανεμπόδεστη πρόσβαση. Δεν μπορεί η λογική μου να ανεχτεί δικαιολογίες του τύπου ”είναι θέμα του ΟΣΕ ”, ”τους λέμε αλλά δεν κάνουν τίποτα”. Βάλτε φράχτες.. Τόσο απλό είναι.. Είναι σημαντικότερο φαίνεται η ασφαλτοστρωση στην Νεράιδα.

Χτυπάει η καρδιά μου πηγαίνοντας να αφήσω τα παιδιά μου κάθε πρωί στο τρίτο Γυμνάσιο εδώ και 6 χρόνια. Βλέποντας ασυνείδητους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες και να κινούνται επικίνδυνα ανάμεσα από τα παιδιά μας που προσπαθούν να διασχίσουν την οδό Καρδίτσης για το σχολείο τους κάθε πρωί και μεσημέρι. Αν δεν μπορείτε κύριοι μου να κάνετε κάτι άλλο βάλτε τουλάχιστον σαμαράκια σε αυτά τα σημεία (πολύ πριν και μετά από τα σχολεία). Και μην μου πείτε χαλάνε τα αυτοκίνητα!!! Γιατί ακριβώς αυτός είναι ο σκοπός τους, να μειώσουν πάρα πολύ την ταχύτητα τους έτσι ώστε να μην κινδυνέψουν τα παιδιά.. Προφανώς η αναβάθμιση της Μ. Αλεξάνδρου είναι πολύ πιο σημαντική από την ελαχιστοποίηση του κινδύνου που διατρέχουν τα παιδιά μας στο δρόμο για το σχολείο τους.

Θα ήθελα να πω και άλλα πολλά αλλά ας σταματήσω εδώ για να μην σας κουράσω να διαβάζετε.. Μην το βλέπετε απλά σαν καταγγελία αλλά σαν ένα σημείο από όπου να αρχίσουν να βάζουν προτεραιότητες στον σχεδιασμό των έργων στην πόλη μας.. Πρώτα η διασφάλιση της ζωής και μετά η αναβάθμιση της ποιότητας της.!!!!! Έτσι σχεδιάζεται η εξέλιξη μιας σύγχρονης αλλά και ασφαλούς πόλης..

(Συγχωρείστε με για την σκληρότητα μερικών από τις φωτογραφίες αλλά πιο σκληρό είναι η απώλεια της ίδιας της ζωής)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ