ΤΟ 1ο Δ.Σ. ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΣΤΟ 5ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ 

Την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πραγματοποιήθηκε το 5ο Μαθητικό Συνέδριο με θέμα «Μαθαίνω και Παρουσιάζω τον πολιτισμό του τόπου μου» από τη Δ/νση Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας δια της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.

Συμμετείχαν μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και σχολείων ειδικής αγωγής του νομού Λάρισας. Το εγχείρημα είχε ως στόχο να ενισχύσει το ενδιαφέρον των μαθητών για την τοπική ιστορία και παράδοση και να τους ωθήσει να κατανοήσουν τη σημασία και τη συμβολή της στο πολιτισμικό γίγνεσθαι.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου, συμμετείχε με τους μαθητές της Ε΄ τάξης, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ταξίδι στις εκκλησίες του Τυρνάβου» με την επίβλεψη των εκπαιδευτικών κ. Ελένης Ζήσκου και κ. Βάιο Ζιώγα.

Μετά την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων υπήρχε μια ικανοποίηση κι ένα χαμόγελο από όλους για τη δράση και για τα μηνύματα που στείλαμε, ότι ένας τόπος χωρίς ιστορία , μοιάζει με έναν άνθρωπο χωρίς όνομα και ο πολιτισμός αποτελεί ελπίδα, καταφύγιο και δύναμη στις δύσκολες μέρες που ζούμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ