ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗΣ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝ.ΠΟΛ.

Την Κυριακή αντιπροσωπεία των Ενεργών Πολιτών Λάρισας επισκέφτηκε το Καλλίθηρο Καρδίτσας. Στόχος η ενίσχυση της βιβλιοθήκης του χωριού με νέους τίτλους βιβλίων από την ανταλλακτική βιβλιοθήκη των Ενεργών Πολιτών.

Στην πορεία έγινε συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού σε ένα παραδοσιακό καφενείο. Εκεί μια ομάδα γυναικών των Ενεργών Πολιτών περιέγραψε τον τρόπο λειτουργίας του αργαλειού επισημαίνοντας ότι δεν υπήρχε σπίτι τα παλαιότερα χρόνια χωρίς αργαλειό και η διαδικασία από το κούρεμα των προβάτων μέχρι την ύφανση ήταν πολύπλοκη και επίπονη. Σήμερα βέβαια όλα αυτά έχουν αντικατασταθεί από βιομηχανικά προϊόντα.

Οι Ενεργοί Πολίτες αναφέρθηκαν στις πολυδιάστατες δράσεις, της κοινωνικής Αλληλεγγύης, τις περιβαλλοντικές και τις πολιτιστικές,που αναπτύσσουν στο διάστημα των επτά χρόνων ύπαρξης τους. Δόθηκε έμφαση στην οργάνωση της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης των Εν.Πολ ενώ ο υπεύθυνος συντονιστής κ. Γιάννης Βαγγελοκώστας παρουσίασε το τρόπο που λειτουργεί η ομάδα που απαρτίζει τη Λέσχη Ανάγνωσης.

Αναπτύχθηκε εποικοδομητικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ