ΣΕΙΡΑ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σειρά δράσεων που προετοιμάζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα παρουσίασαν μέλη της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε το πρωί της Τρίτης στα γραφεία του ΕΚΛ.

Αντιπολεμική συγκέντρωση, θεατρική παράσταση αλλά και συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της ΓΣΕΕ με χωριστό διεκδικητικό πλαίσιο είναι οι δράσεις που ανακοινώθηκαν, ενώ ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλές απηύθυνε κάλεσμα για την αντιπολεμική συγκέντρωση και πορεία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου, στις 11 το πρωί στην πλατεία ΑΤΑ με κατάληξη την πύλη της 1ης Στρατιάς, αλλά και για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΕΚΛ την Τετάρτη, 30 Μαΐου.

«Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν θα διστάσει να μπλέξει το λαό μας σε πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Τσιαπλές, προσθέτοντας πως η πανθεσσαλική αντιπολεμική συγκέντρωση που συνδιοργανώνεται με τις επιτροπές ειρήνης της ΕΕΔΥΕ έχει στόχο «να διαδηλώσουμε την απαίτησή μας να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και κάθε εμπλοκή της Ελλάδας σ’ αυτούς. Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια, να φύγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ και όλες οι ξένες βάσεις από το έδαφος της χώρας μας».

Στο πλαίσιο της συνέντευξης η διοίκηση του ΕΚΛ αναφέρθηκε και στην απεργία της 30ης Μαΐου εξαπολύοντας δριμεία επίθεση κατά της ΓΣΕΕ, την οποία κατηγόρησε πως «εξυπηρετεί τα συμφέροντα των εργοδοτών και όχι των εργαζομένων», ενώ το ΕΚΛ θα κατέβει στην απεργία με διαφορετικό διεκδικητικό πλαίσιο.

«Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποφάσισε απεργία για τις 30 Μάη με «αιτήματα» κομμένα και ραμμένα στις απαιτήσεις των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των μεγαλεμπόρων», κατέληξε ο κ. Τσιαπλές, διαχωρίζοντας έτσι τη θέση του ΕΚΛ και καλώντας στις κινητοποιήσεις με χωριστό πλαίσιο διεκδικήσεων.

Τέλος η διοίκηση του ΕΚΛ καλεί όλους τους εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους κλπ. να παρακολουθήσουν την παράσταση της θεατρικής του ομάδας με το έργο «Δον Καμίλο», που θα ανέβει το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ