ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΗ Η ΕΛΜΕ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΕΚΠΡΟΣΘΕΣΜΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ

Στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας που ακόμη δεν έχει εκλέξει προεδρείο, παρουσιάστηκαν με κείμενό τους 6 διευθυντές σχολείων β/βαθμιας στο νομό οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση των εκπρόθεσμων αιτήσεων και δηλώσεων υποψηφιότητας κατά τη διαδικασία επιλογής νέων διευθυντών πέρυσι.

Πρόκειται για τους διευθυντές που σύμφωνα με πληροφορίες το δικαστήριο αποφάσισε ότι θα πρέπει να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους την 1η Ιουλίου 2018.

Οι συγκεκριμένοι διευθυντές με το κείμενό τους ζητούσαν τη στήριξη του δ.σ. της ΕΛΜΕ τόσο ενόψει του νέου δικαστηρίου, αλλά και για την ΕΔΕ που έχει διαταχθεί από τον Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας κ. Αναστασοπούλου, την οποία σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στοχοποιούν και στο κείμενό τους.

Το δ.σ. της ΕΛΜΕ επιφυλάχθηκε να δώσει τη στήριξή τους στους διευθυντές, αφού αποφάσισε να συντάξει ένα άλλο κείμενο το οποίο θα συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση του οργάνου. Πάντως όπως μαθαίνουμε οι σύμβουλοι των ΣΥΝΕΚ στο δ.σ. της ΕΛΜΕ ήταν οι μόνοι που τάχθηκαν υπέρ της υιοθέτησης του κειμένου των διευθυντών και υπέρ της παροχής στήριξης.

Αν μη τί άλλο πρόκειται για μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη και σίγουρα θα πρέπει να δούμε ποια θα είναι τελικά η στάση της ΕΛΜΕ γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι υπάρχουν και δεκάδες διευθυντές που κατέθεσαν εμπρόθεσμα δηλώσεις και αιτήσεις και οι οποίοι είναι μέλη του σωματείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ