ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Γ. ΜΑΝΩΛΗ

Συνέχεια στην κόντρα με αφορμή τις καταγγελίες για διακοπή ρεύματος στο Π.Κ. Μακρυχωρίου και τα χρέη του δήμου

Δεν είναι στις προθέσεις μας η συζήτηση μέσω του τύπου αλλά αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για ακόμη μια φορά γιατί ο επικεφαλής  της αντιπολίτευσης ξεπέρασε  τα όρια.

Πραγματικά τα  λόγια του  είναι «έπεα πτερόεντα» και αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει  να βρίσκεται στην επικαιρότητα ειδικά τώρα που το έχει πραγματική ανάγκη.

Κατανοούμε  την αγωνία του και την πλέον  καθημερινή του επιδίωξη του να χρισθεί επιτέλους ο εκλεκτός της παράταξης του, παρότι και ο ίδιος γνωρίζει οι δεν είναι ο καταλληλότερος.

Στο δια ταύτα λοιπόν, η συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του πολιτιστικού κέντρου Μακρυχωρίου ανήκει στον πολλαπλό λογαριασμό του Δήμου  .

Απο την ανάληψη τον καθηκόντων μας το συγκεκριμένο κτήριο χρησιμοποιείται για πλήθος δραστηριοτήτων τόσο του ΔΟΠΑΠΕΠ όσο και των άλλων σύλλογων της τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου.

Οπως και ο ιδιος αναφέρει το μοναδικό έσοδο του οργανισμού ειναι η επιχορήγηση του Δήμου άρα με τον έναν η τον άλλον τροπο τα λειτουργικά έξοδα του οργανισμού συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες του Δήμου .

Για το θέμα των χρεών των σχολικών επιτροπών έχουμε δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο οτι η εξόφληση τους θα γίνει σταδιακά .Το θέμα δεν προσφέρεται για δημιουργία εντυπώσεων, καθώς αφορά νομικά πρόσωπα των οποίων η σημερινή επιχορήγηση απο το κράτος ειναι στο μισό της επιχορήγησης πριν απο την δημιουργία  του Δήμου Τεμπών.

Σε οτι άφορα  την ΔΕΥΑΤ όπου το χρέος προς το Δήμο προέρχεται απο το κόστος ενέργειας των αντλιοστασίων άρδευσης, τηρείται με απόλυτη συνέπεια ο διακανονισμός τον οποίο ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο .Όλοι γνωρίζουν για τις οφειλές των δημοτών προς την ΔΕΥΑΤ λόγω την γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας καθώς και την πάγια θέση μας για διατήρηση των τελών άρδευσης σε χαμηλά επίπεδα .

Σε οτι αφορά τα χρέη του Δήμου μόλις στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκαν οι οικονομίκες καταστάσεις του Δ’ τριμήνου έτους 2017 όπου διαπιστώθηκε η επίτευξη των στόχων και η άριστη πορεία του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης καθώς και η βελτίωση των οικονομικών δεικτών .

Να μην προσπαθεί λοιπόν ο συγγραφέας να εντυπωσιάσει  με νούμερα .

Κυριε Μανώλη μόνο αλλαζονική και υπεροπτική δεν είναι η στάση του Δημάρχου και των συνεργατών του.

Πάντα επιζητούμε την συνεργασία και την συνεννόηση.

Με τέτοια στάση και συμπεριφορά  κ.Μανώλη φανταστείτε να σας δοθεί  και η δυνατότητα να διοικήσετε τον Δήμο.

Ευτυχώς όπως και εσείς γνωρίζετε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας που είναι και οι μοναδικοί κριτές των λόγων και των έργων μας , δεν θα σας το επιτρέψουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ