ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σημαντική ημερίδα στο Χατζηγιάννειο στο πλαίσιο της 3η οικογιορτής Λάρισας

Μία αξιόλογη ημερίδα με θέμα την υγεία και διατροφή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισα κατά τη διάρκεια της οποίας αναπτύχθηκαν εισηγήσεις από γνωστούς επιστήμονες που προσέγγισαν αναλυτικά θέματα που έχουν σχέση με τη φύση, τα προϊόντα, τη διατροφή

και κατ’ επέκταση την υγεία του ανθρώπου.

Στην ημερίδα που εντάσσεται στο πλαίσιο της 3ης οικογιορτής Λάρισας που κορυφώνεται το σαββατοκύριακο στο αισθητικό άλσος απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης, ο οποίος τόνισε ότι η οικογιορτή γίνεται θεσμός για το δήμο Λαρισαίων και υποσχέθηκε περαιτέρω αναβάθμισή της τα επόμενα χρόνια.

Στη συνέχεια αναπτύχθηκαν οι παρακάτω εισηγήσεις:

” Φυσική δραστηριότητα και διατροφή στην αποφυγή νόσων”, από τον κ. Δημήτρη Κουρέτα, Καθηγητή Τμήματος Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

“ Έδαφος και Ανθρώπινη Υγεία ”, ααπό τους κ.κ. Χρίστο Τσαντήλα – Λευτέρη Ευαγγέλου , ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών, Λάρισα.

“Μεγιστοποίηση της ποιότητας & ασφάλειας των ελληνικών προϊόντων–Έρευνα & Παραγωγική Βάση” από την κ. Φωτεινή Παρλαπάνη, Μεταδιδάκτορα Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου  Περιβάλλοντος Σχολή Γεωπονικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

“Πιστοποίηση Ποιότητας και Ασφάλειας Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων”, από τον κ. Αθανάσιο Μανούρα, Καθηγητή του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων, ΤΕΙ Θεσσαλίας.

“Πρόσθετα τροφίμων: επικίνδυνα ή ωφέλιμα για την υγεία”, από την κ. Περσεφόνη Γιαννούλη, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Τεχνολογίας και Ελέγχου Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων – Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

“Η ελληνική φύση στην υπηρεσία της κτηνιατρικής” από την κ. Σμαράγδα Σωτηράκη, Τακτική ερευνήτρια, ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκη).

”Η συμβολή των καρυκευμάτων και των φαρμακευτικών φυτών στη διατροφή και την ευεξία του ανθρώπου“, από την κ. Ελένη Βογιατζή-Καμβούκου, Καθηγήτρια Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ,ΤΕΙ Θεσσαλίας.

“Ολιστικη προσέγγιση στην ποιότητα της τροφής από το σπόρο στο τραπέζι”, από τον κ. Κώστα Κουτή, ΔΙΚΤΥΟ ΑΙΓΗΛΟΠΑΣ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ