ΔΙΜΗΝΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ” ΖΗΤΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Συζήτηση για το σχέδιο νόμου “Μεταρρύθμιση του Θεσμικού Πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Κλεισθένης Ι” πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το βράδυ σε έκτακτη συνεδρίαση του  Δημοτικού  Συμβουλίου  Τεμπών. Στη συνεδρίαση ο δήμαρχος Τεμπών  κ. Κωνσταντίνος Κολλάτοςοι επικεφαλής των παρατάξεων 

και οι δημοτικοί σύμβουλοι διατύπωσαν τις απόψεις τους.  

Εκφράστηκαν προβληματισμοί και κατατέθηκαν προτάσεις προς την κατεύθυνση της βελτίωσης του σχεδίου Νόμου. Το διαμορφωμένο ψήφισμα της ΚΕΔΕ δεν έγινε αποδεκτό από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων. 

Στο ψήφισμα που κατέθεσε η Δημοτική αρχή αναφέρει: 

Να μην εισέλθει στην κοινοβουλευτική διαδικασία το νομοσχέδιο για την «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της τοπικής αυτοδιοίκησης –  εμβάθυνση της Δημοκρατίας  – Ενίσχυση της συμμετοχής – Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ (Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ)» και να δοθεί δίμηνη παράταση, προκειμένου να υπάρξει επαρκής χρόνος για διαβούλευση , έτσι ώστε να προκύψει ένα βελτιωμένο Νομοσχέδιο που θα υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.  

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι τοποθετήσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Γιώργου Μανώλη, ενώ ο επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας κ. Χρήστος Μπίκας κατέθεσε και υποστήριξε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης, επισημαίνοντας πως το νομοσχέδιο  έχει αντιλαϊκή κατεύθυνση. 

Τοποθετήσεις έκαναν ακόμη ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Μ. Καρατέγος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Κ. Τσεργάς , Α. Σαΐτης, Β. Ζάχος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Δ. Τσέτσιλας, Α. Διψάνας, Κ. Νταφούλης, Γ. Κυρίτσης, Γ. Νικολάου, Γ. Βλάγκας.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.