ΕΝΣΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΤΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔ. ΞΗΡΟΜΕΡΙΣΙΟ

Επικαλούμενος λόγους υγιεινής και ασφάλειας και υποστηρίζοντας ότι βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας τα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου είναι ακατάλληλα για τις εκλογές της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης και εκ νέου υποψήφιος για τη διοίκηση της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου Ανδρέας Ξηρομερίσιος κατέθεσε σήμερα ένσταση στη ΝΕΦΕ,

ζητώντας αλλαγή του τόπου διεξαγωγής των εκλογών.

Στην ένστασή του ο κ. Ξηρομερίσιος αναφέρει:

“Αξιότιμα μέλη της ΝΕΦΕ Λάρισας.

Σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία όσο αφορά το καταστατικό ασφαλείας πολυκατοικίας και σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας διεξαγωγής εκδηλώσεων πάσης φύσεως, σε κλειστούς χώρους διεξαγωγής ημερίδων, εσπερίδων, διεξαγωγής εκλογών, απαιτείται σε κάθε περίπτωση η ασφαλής πρόσβαση όλων των ενδιαφερομένων καθώς και η ασφαλής παραμονή καθ’ όλη τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Εύκολα προσβάσιμος θα πρέπει να είναι ο χώρος και για τις μονάδες υγείας – ασθενοφόρα με εύκολη πρόσβαση και επάρκεια χώρου για το φορείο μεταφοράς των ασθενών και με έξοδο κινδύνου σε περίπτωση συνωστισμού για πάσης φύσης ενδεχόμενο υγειονομικής φύσεως.

Σε αντίθετη περίπτωση σύμφωνα και με το νόμο παρεμπόδισης κάθε Υγειονομικού σταθμού καθίσταται υπεύθυνη η κάθε υπηρεσία που ενέκρινε την καταλληλότητα του κτιρίου για δραστηριότητα εκλογών με εκλογικό σώμα άνω των χιλίων ατόμων.

Τα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Τυρνάβου ανήκουν σύμφωνα και με το άρθρο 3 απόφαση 30 46/304/301/1/3-2-89 ταξινόμηση των κτιρίων και των δομικών κατασκευών για την εφαρμογή του παρόντος κανονισμού στην κατηγορία των χώρων συνάθροισης κοινού.

Ο πληθυσμός ανάλογα με τη χρήση του χώρου του κτιρίου υπολογίζεται σε 1 άτομο ανά 9 τ.μ. Το εμβαδό των γραφείων της ΔΗΜΤΟ αντιστοιχεί σε περίπου 50 τετραγωνικά πρακτικά δηλαδή ακατάλληλος για τέτοιου είδους δραστηριότητα χωρος.

Σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας των κτιρίων και τους κανόνες ασφαλούς δυνατότητας αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών όπως λιποθυμικό επεισόδιο, ασφυξία λόγω ακαταλληλότητας του χώρου, καρδιοαγγειακά νοσήματα και αλλά θεωρείται πρακτικά αδύνατη τέτοιου είδους δραστηριότητα.

Ως ιατρός σας ενημερώνω και σας παρακαλώ να επανεξετάσετε την απόφασή σας και να ορίσετε τη διεξαγωγή των εκλογών σε κατάλληλο χώρο με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Σε διαφορετική περίπτωση ο ελεγκτής καταλληλότητας καθίσταται υπεύθυνος.

Με εκτίμηση ο ιατρός Ανδρέας Ξηρομερίσιος”.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ