ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ

ΓΡΑΦΕΙ Η Φ. Λαγκιόλη – Μπήλιου αντιδήμαρχος του δήμου Τυρνάβου

Η γιορτή της μητέρας η ημέρα της μητέρας και της μητρότητας στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές άλλες χώρες γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Οι πρώτες αναφορές για την γιορτή της μητέρας προέρχονται από την αρχαία Ελλάδα.

Στην χώρα μας η γιορτή αυτή συνδέθηκε με την εορτή της Υπαπαντής, τότε που η ορθόδοξη εκκλησία γιορτάζει την άφιξη του Ιησού για πρώτη φορά στην εκκλησία 40 μέρες μετά την γέννηση του. Κάτι που τηρείται ακόμα και στις μέρες μας.

Κατά την γνώμη μου βέβαια η μητέρα πρέπει να γιορτάζει και να γιορτάζεται κάθε μέρα! Είναι ο άνθρωπος που θα νιώσει τον πιο γλυκό πόνο για να φέρει στον κόσμο το παιδί της, αυτός που θα ξενυχτήσει για χρόνια μέχρι να το δει να μεγαλώνει , αυτός που θα αφιερώσει την ζωή του με απώτερο σκοπό να παραδώσει στην κοινωνία σωστούς ανθρώπους πάνω από όλα!

Τέλος αρκεί απλά να χαμογελάμε και να ευχαριστούμε αυτόν τον άνθρωπο και αυτό σίγουρα θα είναι αρκετό. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σας πω πως από την στιγμή που κάποια θα γίνει μητέρα, είτε είναι μια φορά είτε εκατό , θα θέλει να βοηθήσει και να κάνει χαρούμενα τα παιδιά της!

Κλείνω παραθέτοντας ένα στίχο του Οδυσσέα Ελύτη.

“Και ένα τέταρτο μητέρας, αρκεί για δέκα ζωές και πάλι κάτι θα περισσέψει που να το ανακράξεις σε στιγμή μεγάλου κινδύνου.”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ