ΕΥΝΟΪΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ

Σύμφωνα με το νέο νόμο για τα λύκεια η φοίτηση στο Εσπερινό λύκειο, σε αντίθεση με το παρελθόν, διαρκεί τρία και όχι τέσσερα έτη (Α’, Β’, Γ’ τάξεις).

Οι απόφοιτοι του Εσπερινού ΓΕΛ αποκτούν ισότιμο απολυτήριο με αυτό του ημερήσιου ΓΕΛ, έχοντας τη δυνατότητα να συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις μαζί με τους υποψήφιους των Ημερήσιων Λυκείων. Έτσι μπορούν να εισαχθούν σε όλες τις Ανώτατες και Ανώτερες σχολές με πολύ ευνοϊκότερους όρους, αφού συναγωνίζονται μόνο μεταξύ τους και  με  ειδικό ποσοστό που προβλέπεται για κάθε σχολή.

Λειτουργούν οι ίδιες με τα ημερήσια Κατευθύνσεις Σπουδών (Ανθρωπιστικών, Θετικών και Οικονομίας και Πληροφορικής)

Απαραίτητη προϋπόθεση για να λάβει κανείς το δικαίωμα συμμετοχής στις Πανελλαδικές εξετάσεις μέσω του Εσπερινού ΓΕΛ είναι να φοιτήσει στο Εσπερινό ΓΕΛ τις δύο τελευταίες τάξεις.

Δυνατότητα εγγραφής στο Εσπερινό ΓΕΛ έχουν:

α)         Οι ανήλικοι απόφοιτοι Γυμνασίου με υπεύθυνη δήλωση των γονέων τους ότι απασχολούνται στην οικογενειακή επιχείρησή τους.

β)         Οι ενήλικες απόφοιτοι Γυμνασίου χωρίς βεβαίωση εργασίας ή ανεργίας.

Επιπλέον οι μαθητές του Εσπερινού Λυκείου, που διαμένουν εκτός Λάρισας, δικαιούνται δωρεάν μεταφορά με ΤΑΧΙ ή χιλιομετρική αποζημίωση στην περίπτωση που μετακινούνται με το Ι.Χ. αυτοκίνητό τους.

Το Εσπερινό Λύκειο Λάρισας λειτουργεί στο χώρο του 5ου Γυμνασίου Λάρισας (Ιουστινιανού & Βουτσιλά) από τις 18.00 – 21.20.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο 2410232398 τις ώρες λειτουργίας του Σχολείου.

Οι εγγραφές για το σχολικό έτος 2018-19 αρχίζουν στις 14/5/2018 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 29/5/2018

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ