ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ»

Πιστό στο ραντεβού του με το θεατρόφιλο κοινό της πόλης το Θεσσαλικό Θέατρο πραγματοποιεί και φέτος το φεστιβάλ «Θεατρική Άνοιξη». Οι παραστάσεις θα δοθούν από τις 12-27 Μαΐου.

«Ο πολιτισμός στη Λάρισα είναι τρόπος ζωής και η φυσιογνωμία του φεστιβάλ παραμένει πλουραλιστική έχοντας ως στόχο τη γνωριμία του κοινού με σπουδαίους καλλιτέχνες και σύγχρονες και αξιόλογες παραστάσεις», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Π. Σάπκας, ενώ παίρνοντας το λόγο η πρόεδρος του ΔΣ του Θ.Θ Β. Τσεκούρα αναφέρθηκε στη βράβευση της Θεσσαλής συγγραφέως Β.Σολωμού-Ξανθάκη.

Στην προώθηση του δικτύου “EURODRAMA”, το οποίο ξεκίνησε από τη Γαλλία και αφορά στη μετάφραση για γλώσσες που δεν είναι διαδεδομένες αναφέρθηκε η καλλιτεχνική διευθύντρια του θεάτρου Κ. Σπανού, ενώ η ηθοποιός Φ. Μπαξεβάνη, μιλώντας με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το Θερσσαλικό Θέατρο και το κοινό της πόλης, στάθηκε ιδιαίτερα στο συγκλονιστικό ρόλο της «κυράς της Ρω», που ενσαρκώνει στην ομώνυμη παράσταση.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Η «Θεατρική Άνοιξη» ξεκινά το Σάββατο 12 Μαίου, στις 9 το βράδυ, με τη βράβευση της Β. Σολωμού- Ξανθάκη από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού για την προσφορά της στη λογοτεχνία και τον πολιτισμό, ενώ θα ακολουθήσει η παράσταση με το έργο της  «Γλυκυτάτη γαία πατρίς», σε σκηνοθεσία και σκηνική μεταφορά της Άννας Βαγενά, η οποία θα επαναληφθεί και την Κυριακή 13/5, την ίδια ώρα.

Οι υπόλοιπες παραστάσεις έχουν ως εξής:

 Δευτέρα και Τρίτη 14-15 Μαΐου:  «Θέατρο Σταθμός» του Καρατζογιάννη «Για την Ελένη», «Ελένη Παπαδάκη» με την: Μαρία Κίτσιου

Τετάρτη και Πέμπτη 16-17 Μαΐου: Θέατρο «Λυκόφως» Γιάννης Σκαράγκα «Η Κυρά της Ρω» με τη: Φωτεινή Μπαξεβάνη

Τρίτη 22 Μαΐου: Χριστίνα Αλεξιάν «Τα Τετράδια της Άνζελ Κουρτιάν» με τη: Χριστίνα Αλεξιάν.

Τετάρτη 23 Μαίου: Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Ο γάμος του κραχμέτη» Παίζουν: Μαρία Δαμασιώτη- Νικόλαος γεώργιος Χαλδαιάκης

Πέμπτη- Παρασκευή 24-25 Μαΐου: Ταπ- Aout» του Ανδρέα Φλουράκη με τον Τάσο Κρόκο

Σάββατο- Κυριακή  26-27 Μαΐου: «EURODRAMA» Με βραβευμένα έργα Ευρωπαϊκού Δικτύου

Σάββατο: 9.00 μ.μ Σωτηροπούλου Βίλη «Ο μπέμπης»

Κυριακή: 9.00μ.μ Ζέτη Φίτσιου «Plan B»

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ