Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΕΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ!!!

Με επιστολή του προς τον υπουργό Ενέργειας και στον πρόεδρο της ΔΕΗ ο δήμαρχος προτείνει συγκεκριμένη ρύθμιση του χρέος 2 εκ. € προς την επιχείρηση

Ανοιχτή επιστολή απευθύνει ο Δήμαρχος κ. Σαρχώσης  Παναγιώτης προς τον Υπουργό Ανάπτυξης  Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ  Σταθάκη και προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάκη, με θέμα την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου.

Ο δήμαρχος τονίζει την αναγκαιότητα  να δοθεί λύση άμεσα, διότι κινδυνεύει η φετινή παραγωγή σε 12.000 και πλέον στρέμματα καλλιεργήσιμων εκτάσεων.

Στην επιστολή του αναφέρει:

κ. Υπουργέ και κ. Πρόεδρε.

Ο ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου έχει όπως και άλλοι ΤΟΕΒ στη χώρα πρόβλημα με την αποπληρωμή των οικονομικών υποχρεώσεων του στη ΔΕΗ. Το πρόβλημα δημιουργήθηκε κυρίως με ευθύνη διοικήσεων περασμένων δεκαετιών, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ευθύνες σε ενεστώτα χρόνο.  Και αυτό γιατί δεν υπερασπίστηκαν οι δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί.  Πιο συγκεκριμένα τον Απρίλιο του  2017 ενώ επιτεύχθηκε διακανονισμός-ρύθμιση των οφειλών του οργανισμού, μετά από επαφές μου με τη διοίκηση της ΔΕΗ αυτή δεν τηρήθηκε καθόλου και επιπλέον δεν αποπληρώθηκαν και οι τρέχουσες υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα ήταν να εκτοξευθούν οι οφειλές του οργανισμού από το ποσό των 1.675.000 ευρώ στο επίπεδο των 2.025.000 ευρώ. Παραθέτω τα ακριβή γεγονότα και στοιχεία προκειμένου ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του και ο διάλογος να βασίζεται πάνω σε ειλικρινή βάση.

Τα ανωτέρω όπως ήταν φυσικό, δικαιολογημένα, δημιούργησαν  έλλειμμα εμπιστοσύνης από πλευράς των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΗ προς τον οργανισμό με συνέπεια να υπάρχει μία αρνητική προσέγγιση στο υπάρχον σοβαρό θέμα που έχει δημιουργηθεί και το όλο ζήτημα να οδηγείται σε αδιέξοδο.

Όμως κ. Υπουργέ και  κ. Πρόεδρε θα μου επιτρέψετε να υπογραμμίσω ότι το διακύβευμα του όλου ζητήματος έχει να κάνει με την άρδευση των 12.000 και πλέον στρεμμάτων καλλιεργήσιμων εκτάσεων που εν δυνάμει οδηγεί στην απώλεια εισοδήματος μιας ολόκληρης χρονιάς  με αποτέλεσμα να υπάρξουν καταστροφικές συνέπειες για τους αγρότες – αρδευτές. Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον ο ΤΟΕΒ υπέβαλε ένα νέο αίτημα- πρόταση  προς τη ΔΕΗ που έχει ως εξής:

μέχρι 31  Μαίου 100.000 ευρώ

μέχρι 31 Ιουλίου 100.000 ευρώ

μέχρι 31 Αυγούστου  50.000 έςως 100.000 ευρώ

μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 100.000 ευρώ

και μέχρι 31 Δεκεμβρίου άλλες 300.000 έως 350.000 ευρώ.

Επομένως  μέσα στο 2018 θα καταβληθούν σταδιακά έως 700.000 ευρώ.

Θεωρώ στη βάση αυτής της εξέλιξης πως  η πρόταση αυτή είναι σταθμισμένη, ρεαλιστική και μπορεί να υπερασπιστεί από τον οργανισμό ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου και σαφώς εμπεριέχεται το στοιχείο της αιρεσιμότητας από την πλευρά της ΔΕΗ.

Πιστεύω πως η πρόταση αυτή θα τύχει της προσοχής και της θετικής  και όχι ‘’τιμωριτικής’’ προσέγγισης από πλευρά σας  στην κατεύθυνση  επίλυσης του σοβαρού αυτού προβλήματος, που αφορά πολίτες του Δήμου Τυρνάβου, διαφορετικά οδηγούμαστε σε καταστροφικό αδιέξοδο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ