ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ:ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

«Έχετε αλλάξει τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων, έπειτα από το θέμα που προέκυψε με τη Novartis; Θα τιμωρηθούν οι υπαίτιοι και θα αναζητηθεί η πολιτική ευθύνη για την υπόθεση των αντικαρκινικών φαρμάκων;»

Τα ανωτέρω ερωτήματα υπέβαλε προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, κ. Α. Ξανθό, ο αν. Τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, κ. Χρήστος Κέλλας, κατά την τοποθέτησή του στη ΔΕ Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Ο Λαρισαίος πολιτικός, ως εισηγητής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τη συζήτηση για τη διατύπωση γνώμης της Επιτροπής επί της ανανέωσης της θητείας της προέδρου του ΕΟΦ, ζήτησε ενημέρωση από τον κ. Ξανθό για τον τρόπο τιμολόγησης των φαρμάκων μετά και από το θέμα που προέκυψε με την εταιρεία Novartis.

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας ζήτησε την ανάληψη ευθυνών, σε σχέση με το ζήτημα των ψευδών συνταγών και της παράνομης ιδιοποίησης αντικαρκινικών φαρμάκων νοσοκομειακής χρήσης, που διοχετεύονταν σε χώρες του εξωτερικού, λέγοντας:

«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι η Δικαιοσύνη θα κάνει τη δουλεά της, αναφορικά με το θέμα για τα αντικαρκινικά φάρμακα που αποκαλύφθηκε πρόσφατα.

Δεν υπάρχουν όμως  κάποιοι υπαίτιοι, που θα έπρεπε να γνωρίζουν τι γίνεται;

Θα υπάρξουν κάποιοι οι οποίοι θα τιμωρηθούν;

Θα αναλάβουν κάποιοι την πολιτική ευθύνη;

Οι διοικήσεις των νοσοκομείων, όπου γινόταν αυτή η διακίνηση, γνώριζαν για το θέμα;

Θεωρώ ότι πρέπει να παρέμβετε στην υπόθεση, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά πως οι καρκινοπαθείς ταλαιπωρούνται επί μέρες, από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, λόγω της ελλείψεως, πολλές φορές, των αντικαρκινικών φαρμάκων.

Πρόκειται για ένα τόσο μεγάλο θέμα, που προκύπτει σε μία εξαιρετικά δύσκολή εποχή».

Η ομιλία του Βουλευτή ακολουθεί στον κάτωθι σύνδεσμο: https://youtu.be/IIU2FksK9Sk

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ