ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Η ΔΑΠ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ανακοίνωση – καταγγελία των υποψηφίων με την Πανσπουδαστική στο ΤΕΙ Λάρισας

Καταγγέλλουμε την παράταξη της ΔΑΠ που κάνει προσπάθεια, με το έτσι θέλω, να αλλάξει τον τόπο διεξαγωγής των σπουδαστικών εκλογών και να το μεταφέρει μακριά από το ΤΕΙ Λάρισας. Ως πρόσχημα αξιοποιούν το ενδεχόμενο να γίνει επίθεση από τους λεγόμενους «αντιεξουσιαστές».

Ο ένας κόβει και ο άλλος ράβει.. Τόσο η ΔΑΠ όσο  και οι λεγόμενοι «αντιεξουσιαστές» παίζουν από κοινού το παιχνίδι της διάλυσης όλων των συλλογικών διαδικασιών των σπουδαστών.

Την τακτική αυτή μάλιστα προσπαθούν να την εφαρμόσουν και σε άλλες πόλεις, με τα ίδια σαθρά επιχειρήματα. Οι ΔΑΠίτες δεν ντρέπονται να επικαλούνται πως αν οι εκλογές γίνουν εκτός ΤΕΙ Λάρισας, θα μπορεί να παρέμβει η αστυνομία και τα ΜΑΤ για να εξασφαλιστούν οι διαδικασίες… Πάλι καλά που δεν μας είπαν να κάνουμε τις εκλογές μέσα σε αστυνομικά τμήματα. Δηλαδή να κάνουμε εκλογές με τα ΜΑΤ πάνω από το κεφάλι μας..

Αποτελεί τεράστια πρόκληση η ΔΑΠ να επικαλείται την εξασφάλιση των συλλογικών διαδικασιών. Είναι οι ίδιοι που έχουν την απόλυτη ευθύνη για τη διάλυση των σπουδαστικών συλλόγων στο ΤΕΙ μας, για την ανυπαρξία μαζικών διαδικασιών, αυτοί που εδώ και χρόνια δε συγκροτούν τα Διοικητικά Συμβούλια των σχολών, αυτοί που ευθύνονται για το ότι οι σύλλογοι μας δεν έχουν κάνει ούτε μία Γενική Συνέλευση εδώ και 5 χρόνια!

Η πραγματικότητα είναι πως σκοπός της ΔΑΠ είναι η διάλυση όσων διαδικασιών του οργανωμένου σπουδαστικού κινήματος έχουν απομείνει. Ταυτόχρονα θα προσπαθήσουν να δικαιολογήσουν την μεγάλη μείωση στις ψήφους που θα έχουν..

Καλούμε όλους τους σπουδαστές του ΤΕΙ Λάρισας να βγάλουν συμπέρασμα για τον ρόλο που παίζουν οι δυνάμεις της ΔΑΠ, να της γυρίσουν την πλάτη στις σπουδαστικές εκλογές, να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής σε όλες τις σχολές. Να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές των συλλόγων μας και να εξασφαλίσουν τις διαδικασίες με την μαζική τους παρουσία. Το βασικό που κρίνεται στις σπουδαστικές εκλογές είναι τι σύλλογο θα έχουμε την επόμενη μέρα, από ποιες θέσεις θα μπορούμε υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να αγωνιστούμε για τις σύγχρονες ανάγκες μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ