ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΙΡΗΝΗΣ ΤΗΣ ΕΕΔΥΕ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Με δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία ΑΤΑ, καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πορεία με κατάληξη την πύλη της 1ης Στρατιάς ολοκληρώθηκε την Κυριακή στη Λάρισα η πανθεσσαλική πορεία ειρήνης που διοργανώθηκε από την ΕΕΔΥΕ.

Στο πλαίσιο της αντιιμπεριαλιστικής δράσης που διοργάνωσαν οι γραμματείες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών οι ομιλητές κατήγγειλαν την κυβερνητική πολιτική που στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της Ε.Ε απαιτώντας να απεμπλακεί η χώρα μας από όλες τις ιμπεριαλιστικές επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

“Η ελληνική κυβέρνηση στο όνομα της λεγόμενης «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» που πρακτικά σημαίνει προσέλκυση επενδύσεων γύρω από το στόχο μετατροπής της Ελλάδας σε ενεργειακό- μεταφορικό κόμβο, αλλά και κόμβο εξαγωγής κεφαλαίων από ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους στην ευρύτερη περιοχή, αναλαμβάνει ενεργό και ταυτόχρονα βρώμικο ρόλο ως σημαιοφόρος των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, εμπλέκοντας την χώρα μας ακόμη βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους, με απρόβλεπτες και επικίνδυνες συνέπειες τόσο για το λαό μας, όσο και για τους λαούς της περιοχής.

Καταδικάζουμε και αντιπαλεύουμε την αντιλαϊκή πολιτική  της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, που συνεχίζοντας  την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, επιβάλλει νέα αβάσταχτα μέτρα για το λαό, νέες περικοπές σε συντάξεις, παραπέρα μείωση στο αφορολόγητο, ομαδικές απολύσεις, δίνοντας παράλληλα προκλητικά προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο και δισεκατομμύρια ευρώ για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς”, τόνισαν στις ομιλίες τους η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Λάρισας Δ. Παπαστεργίου και το μέλος της διοίκησης του ΕΚΛ Γ. Σκόκας, ενώ ακολούθησε πορεία με πρώτη στάση το Αρχηγείο του Α.Τ.Α. όπου επιδόθηκε ψήφισμα. Η πορεία συνεχίστηκε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη στην 1η Στρατιά, με τους διαδηλωτές να προχωρούν και σε συμβολικό κάψιμο της νατοϊκής σημαίας, δίνοντας υπόσχεση για συνέχεια των αγώνων.

Το ψήφισμα

Στο ψήφισμα των συγκεντρωθέντων που επιδόθηκε στη στρατιωτική διοίκηση της 1ης Στρατιάς αναφέρονται τα εξής:

Με τη σημερινή (13/5/2018) αντιπολεμική συγκέντρωση που πραγματοποιήσαμε στη Λάρισα, οι Γραμματείες Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας της ΕΕΔΥΕ, με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ν. Λάρισας, σωματεία εργατοϋπαλλήλων, συνταξιούχων, συλλόγους αγροτών, ΕΒΕ, σπουδαστών και γυναικών, δηλώνουμε την αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε στην περιοχή μας καθώς και στη συμμετοχή της χώρας σε αυτούς.

Εδώ στη Λάρισα εδρεύει το Στρατηγείο Επιχειρήσεων της Ε.Ε. που διαδραματίζει κομβικό ρόλο σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς, ενώ πρόσφατα παραχωρήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση στις ΗΠΑ , βάση στάθμευσης αμερικανικών κατασκοπευτικών αεροσκαφών στην 110 Π.Μ, στη Λάρισα.

Η ελληνική κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες συνεχίζει την πολιτική εμπλοκής της χώρας μας στους επικίνδυνους για το λαό γεωπολιτικούς ανταγωνισμούς για τα συμφέροντα του μονοπωλιακού κεφαλαίου.

Ο Ελληνικός λαός, η νεολαία δεν έχουν κανένα συμφέρον από οποιαδήποτε εμπλοκή της χώρας μας. Τέτοιες εξελίξεις ταυτόχρονα υποβαθμίζουν και την αμυντική ικανότητα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Η αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφορά την άμυνα και την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας.

Με τη σημερινή μας κινητοποίηση ζητάμε:

Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι. Απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.

Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!

Να σταματήσει η λειτουργία του Στρατηγείου Επιχειρήσεων της Ε.Ε, που εδρεύει στην Λάρισα.

  • Να κλείσουν όλες οι αμερικανονατοικές βάσεις του θανάτου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Να μη διατεθεί καμιά υποδομή από στη χώρα μας και κανένας φαντάρος για την οργάνωση και το σχεδιασμό των πολεμικών επιχειρήσεων της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Να γυρίσουν τώρα πίσω όλα τα ελληνικά πλοία, αεροπλάνα και στρατιωτικές αποστολές που βρίσκονται εκτός συνόρων, σε αποστολές του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. Καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.

Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τα Βαλκάνια.

Ειρήνη και φιλία με όλους τους λαούς.

Λάρισα 13/5/2018

Οι Γραμματείες της ΕΕΔΥΕ. Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων, Καρδίτσας

Η Διοίκηση του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ν. Λάρισας

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ