ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΤΟ 1ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΓΡΑΦΕΙ Η Ελ. Αναστασοπούλου Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας

Τίτλοι τέλους και παρακαταθήκη για το επόμενο συνέδριο με θέμα την τέχνη. Την τέχνη όχι ως τεχνική αλλά ως αισθητική.

Δυο ημέρες γεμάτες αισθητική της τέχνης μέσα από εξαιρετικές εισηγήσεις και εργαστήρια συναδέλφων εκπαιδευτικών, οι οποίοι έχουν εντάξει την τέχνη στην ζωή τους, κανουν ελκυστικά τα γνωστικά αντικείμενα που διδάσκουν (φυσική, μαθηματικά …), καλλιεργούν τις αισθήσεις και βελτιώνουν τις γνωστικές ικανότητες των μαθητών τους, δημιουργούν υψηλό αισθητικό περιβάλλον και κουλτούρα.

Ένα διήμερο αποκαλύψεων αλλά και επιβεβαίωσης της άποψης μου για την ύπαρξη πολλών εμπνευσμένων εκπαιδευτικών. Ένα διήμερο διάχυσης ιδεών, προτάσεων και κινήτρων για δημιουργία νέων πραγμάτων.

Οι καλεσμένοι ομιλητές ο καθένας από τη δική του επιστημονική θέση επιστέγασαν την επιτυχία του 1ου πανελλήνιου μας συνεδρίου που πλησίασε τις 200 συμμετοχές. Ευχαριστούμε θερμά: τον αντιπρόεδρο του ΙΕΠ Παύλο Χαραμή για το μεστό του μήνυμα,

–  τον καθηγητή του τμήματος εικαστικών τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Δέδο Ζήκο,

τον παιδοψυχολόγο, καθηγητή στο πανεπιστήμιο Ρεθύμνου, Ηλία Κουρκούτα,

τον αγαπημένο «δάσκαλο», σκηνοθέτη,  θέατροπαιδαγωγό Λάκη Κουρετζη, για την αέναη νιότη του πνεύματος του,

– την Κυριακή Σπανού, Δ/ντρια του ΔΗΠΕΘΕ Λαρισας για τη χαρα να είναι μαζί μας στο κλείσιμο του συνεδρίου, τους συναδέλφους σχολικούς συμβούλους για την παιδαγωγική και επιστημονική υποστήριξη, τους συνεργατες προϊσταμένους επιστημονικής καθοδήγησης, τους συνεργάτες Δ/ντες Δ/σεων  και τους αντιπροσώπους τους, τον πρόεδρο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών κ. Δ. Παπαποστολου,

και έναν έναν ξεχωριστά τους συναδελφους εκπαιδευτικους, από μακρια κι από κοντά, για τη συμμετοχή τους και τη συμβολή τους στην επιτυχία του συνεδρίου μας.

Τέλος, απέραντη ευγνωμοσύνη για τους συνεργατες της Περιφερειακής Δ/νσης Εκ/σης Θεσσαλίας και το ΠΟΚΕΛ για την ακούραστη και πολύτιμη συνεργασία, για την άοκνη βοήθεια στην γραμματειακή και τεχνική υποστήριξη του συνεδρίου.

Η καλή έκβαση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας, η επιτυχία είναι πάντοτε αποτέλεσμα πολύ καλής συνεργασίας και κοινών οραμάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ