ΈΞΩ ΤΟ ΑΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εκλογές σε χώρο λαϊκού ασύλου, οργάνωσης της πάλης και σπουδών ζητούν οι Αγωνιστικές Κινήσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ

Καταγγέλλουμε την απόφαση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για μεταφορά του χώρου διεξαγωγής των φοιτητικών εκλογών από το χώρο του ΤΕΙ Λάρισας, στη Νομαρχία Θεσσαλίας (Περιφερειακό Κέντρο).

Με αιτιολόγηση μάλιστα τη διαφύλαξη της διαδικασίας των φοιτητικών εκλογών από δυνάμεις της αναρχίας, χρησιμοποιώντας ακόμη και δυνάμεις των ΜΑΤ(!!).

Η διαδικασία των φοιτητικών εκλογών είναι πολιτική διαδικασία – κεκτημένο μέσα από αγώνες. Ο χώρος στον οποίο οφείλουν να γίνονται δεν είναι ένα τυπικό ζήτημα. Είναι ξεκάθαρα πολιτικό. Και είναι ο χώρος του συλλόγου των φοιτητών. Χώρος λαϊκού Ασύλου. Εκεί που  φοιτητές και σπουδαστές, μέσα από τα όργανά μας, μέσα από πολιτικές διαδικασίες, θα οργανώσουμε την πάλη μας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε σπουδές, στη δουλειά με δικαιώματα, στις ελευθερίες. Ο χώρος σπουδών μας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η μοναδική σχολή, που δεξιές παρατάξεις όπως η ΔΑΠ, προσπαθούν να αλλοιώσουν και να καταστρατηγήσουν πολιτικές διαδικασίες του φοιτητικού κινήματος. Παρόμοιες κινήσεις με πανομοιότυπη επιχειρηματολογία αντιμετωπίζουμε και στην ΑΣΣΟΕ.

Η ΔΑΠ, στοιχισμένη στην δεξιά αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, στηρίζει και προωθεί την πολιτική του υπουργείου μέσα στις σχολές. Μια πολιτική έντασης της επίθεσης απέναντι στο δικαίωμα στις σπουδές και δημιουργίας μιας εκπαίδευσης για λίγους κι εκλεχτούς, στην οποία δε θα χωράνε τα παιδιά της εργατικής τάξης και του λαού. Η προσπάθεια λοιπόν κατάργησης του Ασύλου, της αλλοίωσης των πολιτικών διαδικασιών του συλλόγου και το προμοτάρισμα διαφόρων «ανεξάρτητων ενάντια στα κόμματα», έγκειται στο να βάλουν εμπόδια στην οικοδόμηση ανεξάρτητου φοιτητικού κινήματος, προκειμένου η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ να εφαρμόζεται ανενόχλητη μέσα στις σχολές. Άξιος ο μισθός τους!

Όσο μας αφορά, έχουμε την άποψη πως η διαφύλαξη των πολιτικών διαδικασιών του συλλόγου οφείλει και πρέπει να γίνεται από το ίδιο το φοιτητικό κίνημα.  Ανεξάρτητα από το αστικό κράτος. Η πρεμούρα λοιπόν της ΔΑΠ να… διαφυλάξει τις φοιτητικές εκλογές με… ΜΑΤ δεν είναι τίποτα παραπάνω από το μπάσιμο του κράτους στις διαδικασίες των φοιτητών με στόχο για να τις καταργήσουν!

Να ξανακάνουμε τους συλλόγους μας, πραγματικά όργανα πάλης των φοιτητών

Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-κεφαλαίου-ιμπεριαλιστών

Για να υπερασπιστούμε το δικαίωμα σε σπουδές- δουλειά- ελευθερίες- ζωή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ