ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΕΦΕΕΛ ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Η  Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λάρισας (Ε.Φ.Ε.Ε.Λ) διοργάνωσε   φορολογική ημερίδα το Σάββατο 14 Μαΐου 2018   στην αίθουσα εκδηλώσεων της  ΔΕΥΑΛ   με την επιστημονική  ομάδα  του TAXHEAVEN.   Σε μια κατάμεστη αίθουσα με παρουσία φοροτεχνικών , εφοριακών ,οικονομολόγων

αναλύθηκαν διεξοδικά όλες οι τρέχουσες υποχρεώσεις ,  οι  πολλές και  μεγάλες αλλαγές που φέρνει το νέο έντυπο Ε3  με την εναρμόνιση στα  ΕΛΠ όλων των επιχειρήσεων (με απλογραφικά και διπλογραφικά βιβλία ).  Στα θέματα που έγινε ιδιαίτερη αναφορά και λόγω των προβλημάτων που ανακύπτουν  εξ αίτιας  της πρώτης εφαρμογής  των ήταν:

-Πριν την συμπλήρωση του Ε3 υπολογίστε εξωλογιστικά το αποτέλεσμα  επειδή με τους νέους κωδικούς και έως ότου κατανοηθούν  από τους συναδέλφους  είναι επικίνδυνο να προβούν σε λάθη.

-Μπλοκάκηδες με ΚΑΔ που παραπέμπει σε εμπορία θα πρέπει να προβούν σε μεταβολή στο μητρώο της Δ.Ο.Υ.  καθώς δεν έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν την σχετική ένδειξη. Η μεταβολή θα πρέπει να γίνει  εκπρόθεσμα με ημερομηνία μέχρι 31-12-2017

-Οι ασφαλιστικές εισφορές  εφόσον καταβληθούν εμπρόθεσμα εκπίπτουν στο έτος που αφορούν, γι αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε επακριβώς το ποσό της ασφαλιστικής εισφοράς που επιβαρύνει τον φορολογούμενο ασφαλισμένο για το έτος 2017.

-Η ενημέρωση διήρκησε μέχρι αργά το απόγευμα και οι απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν από φοροτεχνικούς θα αποσταλούν από την επιστημονική ομάδα του TAXHEAVEN ηλεκτρονικά σε όσους το παρακολούθησαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ