ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 23-24 Μαΐου 2018, στην Ελασσόνα σε συνεργασία του δήμου με το Ινστιτούτο Οδική Ασφάλειας “Π. Μυλωνάς”.

Με αφορμή την πραγματοποίηση της σημαντικής αυτής δράσης ο δήμαρχος Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου σε δηλώσεις του αναφέρει τα εξής:

“Δυστυχώς η χώρα μας κρατάει τα σκήπτρα στην ΕΕ, όσον αφορά τον αριθμό των τροχαίων δυστυχημάτων. Ο Δήμος Ελασσόνας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, «Πάνος Μυλωνάς», διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια, στην Ελασσόνα. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 23-24 Μαΐου 2018, στην πόλη της Ελασσόνας.

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση-ομιλία για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου, με τίτλο «Καν’ το Σωστά», από εισηγητή του Ι.Ο.ΑΣ., η οποία θα πραγματοποιείται στην Αίθουσα θεάτρου του Πνευματικού Κέντρου Β. Φαρμάκης. Θα ακολουθεί η πρακτική ενότητα, με χρήση των προσομοιωτών & λοιπού εξοπλισμού, μοναδικού στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, να εκπαιδευτούν με βιωματικό τρόπο σε θέματα πρόληψης τροχαίων συμβάντων. Η πρακτική αυτή ενότητα θα πραγματοποιείται στην Κεντρική Πλατεία Ελασσόνας, όπου θα είναι εγκατεστημένοι και οι προσομοιωτές”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ