ΝΕΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ ΜΑΤΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ

Τη βεβαιότητα ότι ο οργανισμός θα γίνει βιώσιμος με την ολοκλήρωση της υπογείωσης του δικτύου εκφράζει ο πρόεδρος Σ. Τζιούφας

Νέα γενική συνέλευση των αρδευτών μελών του ΤΟΕΒ Μάτι Τυρνάβου, συγκαλεί η διοίκηση του οργανισμού την Τετάρτη 16Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο παλιό δημαρχείο, πάνω από την Πειραιώς με στόχο να συζητηθούν οι εξελίξεις, να παρουσιαστεί η πρόταση ρύθμισης που θα καταθέσει ο ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ και να συζητηθεί εκ νέου

το φλέγον θέμα της εξεύρεσης, άμεσα, χρημάτων για να μπορέσει να ανταποκριθεί ο οργανισμός στη ρύθμιση.

Εν τω μεταξύ με δεδομένο το ύψος του χρέους προς τη ΔΕΗ που ξεπερνά τα 2 εκ. €, άλλες υποχρεώσεις που υπάρχουν αλλά και το ύψος των απαιτήσεων που έχει από τους αρδευτές ο ΤΟΕΒ, κλήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού Σ. Τζιούφας να ενημερώσει για την πηγή τυ χρέους αλλά και για τον τρόπο που θα γίνει βιώσιμος ο οργανισμός.

Ο κ. Τζιούφας αφού ξκαθαρίζει ότι η διοίκησή του κληρονόμησε ένα τεράστιο χρέος προς τη ΔΕΗ, το ΙΚΑ, τις Τράπεζες, σημειώνει ότι κατάφερε να μηδενίσει το χρέος σε Τραπέζες και ΙΚΑ, ενώ μπόρεσε να αντιμετωπίσει ζημιές περίπου 500.000 € από κλοπές στα αντλιοστάσια., αλλά και να κάνει και ένα μικρό τμήμα υπογείωσης αγωγών.

Σύμφωνα πάντα με τον πρόεδρο αν η κατάσταση συνεχιστεί ως έχει και δεν προχωρήσουν τα έργα υπογείωσης του δικτύου που εντάσσει η περιφέρεια στο ΕΣΠΑ το μέλλον του ΤΟΕΒ θα είναι δυσοίωνο.

Ομως αν γίνουν οι υπογειώσεις όπως έχει δεσμευθεί ο περιφερειάρχης τότε ο ΤΟΕΒ θα τριπλασιάσει το δίκτυό του, θα αυξήσει κατακόρυφα τα έσοδα, ενώ θα μειωθούν και τα λειτουργικά έξοδα, υποστήριξε ο κ. Τζιούφας που για μια ακόμη φορά καλεί τους αρδευτές να πληρώσουν τώρα το 50% των τελών άρδευσης που τους αναλογούν φέτος, αλλά και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους που είναι συνολικά άνω των 500.000€.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ