ΕΠΕΑ ΠΤΕΡΕΟΝΤΑ

Ανακοίνωση της Σ.Ε. ΔΑΚΕ Καθηγητών Λάρισας

Μετά τους «20.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών» από το 2016 και σε βάθος τριετίας!!! των υπουργών κ.κ Μπαλτά, Κουράκη, Φίλη και Βερναρδάκη έχουμε το νέο αφήγημα του σημερινού υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου για την κατάργηση των Πανελλαδικών εξετάσεων» και την εισαγωγή των υποψηφίων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ

με τον βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου . Αυτό θα ισχύσει μάλιστα, από τους μαθητές της φετινής Α΄ Λυκείου, εκτός των σχολών υψηλής ζήτησης, Πολυτεχνικές, Ιατρικές, Νομικές.

Χωρίς να αλλάξει το Πρόγραμμα Σπουδών στην  Α΄ και Β΄ Λυκείου « ακρωτηριάζεται» το Λύκειο , αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Γαβρόγλου η Γ΄ τάξη του Λυκείου θα γίνει τάξη προετοιμασίας για το Πανεπιστήμιο. Πάει περίπατο η αυτοτέλεια του Λυκείου. Και όλα αυτά γίνονται, ενώ σε ένα μήνα τελειώνουν τα μαθήματα της Α΄ Λυκείου, και  οι μαθητές δεν γνωρίζουν το παραμικρό για ενδεχόμενες αλλαγές , ούτε έχει έρθει για διαβούλευση κανένα νομοσχέδιο. «Ραντεβού στα τυφλά» η αλλιώς πορεία χωρίς πυξίδα , βλέποντας και κάνοντας.

Ποιόν κοροϊδεύει λοιπόν, ο κ. υπουργός? Για να γίνεται η εισαγωγή των μαθητών στα Πανεπιστήμια με τον βαθμό του Απολυτηρίου Λυκείου, απαιτούνται να γίνουν πάρα πολλά πράγματα και όχι οι εξαγγελίες του κ. Γαβρόγλου. Απαιτείται το Απολυτήριο να είναι αξιόπιστο και οι βαθμοί του σταθμισμένοι και αντικειμενικοί. Σε όποια περιοχή της χώρας κι αν εκδίδεται το Απολυτήριο πρέπει να έχει το ίδιο αντίκρισμα.

Αυτό επιτυγχάνεται μόνον με εξετάσεις σε κοινά θέματα με ταυτόχρονη ύπαρξη δικλείδων ασφαλείας στους  προφορικούς βαθμούς. Οδηγούμαστε , λοιπόν σε Τράπεζα Θεμάτων , που τόσο λυσσαλέα πολέμησαν οι σημερινοί κυβερνώντες ή σε κεντρικές εξετάσεις. Εκτός κι αν επιλέξουν τη λύση της κλήρωσης!!!!!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ