ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ «ΚΟΝΤΡΕΣ» ΜΕ ΜΗΧΑΝΕΣ ΣΕ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι επιδίδονται εδώ και αρκετούς μήνες ανήλικοι κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του Τυρνάβου συμμετέχοντας σε «κόντρες» με μηχανές μεγάλου και μικρότερου κυβισμού.

Οι νεαροί, ηλικίας 15-16 χρόνων, επιμένουν στην επικίνδυνη διασκέδαση με αυτοσχέδιους αγώνες που στήνονται σε χωριό του Τυρνάβου, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών δεν διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης ούτε και παίρνουν τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας, αφού δεν φορούν κράνη και φυσικά δεν φέρουν εξοπλισμό για την οδήγηση (γάντια, μπότες κλπ.).

Τα απανωτά περιστατικά φαίνεται να αποτελούν «κοινό μυστικό» στις παρέες των παιδιών αλλά και μέρος της καθημερινότητας των τοπικών κοινωνιών που δείχνουν ανεκτικότητα απέναντι σε ένα επικίνδυνο παιχνίδι, ενώ δεν λείπουν και τραυματισμοί με νεαρά παιδιά να καταλήγουν στο νοσοκομείο μετά από πτώσεις.

Τελευταίο περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τουλάχιστον δύο νεαροί επέστρεψαν ευτυχώς ελαφρά τραυματισμένοι στα σπίτια τους μετά από πτώση με τη μηχανή τους κατά τη διάρκεια του επικίνδυνου παιχνιδιού.

Ας κινητοποιηθούν τοπικές κοινωνίες και αρχές πριν θρηνήσουμε θύματα σε τρυφερές ηλικίες που από επιπολαιότητα και ενθουσιασμό θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες της σελίδας στην αστυνομία έχουν γίνει κλήσεις μόνο για διατάραξη κοινής ησυχίας στο συγκεκριμένο χωριό.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ