ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η ανακοίνωση της διοίκησης του σωματείου

Τα εργατικά ατυχήματα στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων τείνουν να γίνουν μάστιγα. Άλλα γίνονται γνωστά και άλλα «κουκουλώνονται». Έχουμε όμως τα τελευταία δύο χρόνια πολλά θανατηφόρα. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα έχουν συγκεκριμένες αιτίες.

Η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, λείπει η εκπαίδευση, η εντατικοποίηση λόγω έλλειψης προσωπικού, οχήματα ακατάλληλα, ασυντήρητα και πολλά δεν έχουν ούτε έλεγχο ΚΤΕΟ.

Το χθεσινό ατύχημα στον Τύρναβο ήρθε να προσθέσει ακόμη μια σοβαρή αιτία το έτος 2018. Στο Δήμο Τυρνάβου η αποκομιδή στη συντριπτική πλειοψηφία των απορριμμάτων είναι χύμα και γίνεται με τα χέρια και όχι με κάδους. «Έτσι μας αρέσει εμάς « ήταν η απάντηση το περασμένο καλοκαίρι που είχαμε πάλι εργατικό ατύχημα. Οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να κουβαλάνε υπέρβαρα τσουβάλια και κόφες, πηγαίνοντας από τη μια μεριά του δρόμου στην άλλη. Καταστάσεις δηλαδή που μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω.

Δεν είναι καιρός όμως οι δημόσιοι λειτουργοί να παρέμβουν έστω αυτεπάγγελτα, όπως κάνουν πολλές φορές, όταν οι εργαζόμενοι κάνουν κινητοποιήσεις για αυτονόητα πράγματα. Δηλαδή το δικαίωμα στη δουλειά, το μεροκάματο, να γυρίζουν υγιείς και αρτιμελής κάθε    μεσημέρι στην οικογένεια τους, να δουλεύουν σαν άνθρωποι.

Απαιτούμε άμεσα τον έλεγχο όλου του μηχανικού εξοπλισμού και των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων. Να σταματήσει εδώ και τώρα η περισυλλογή των χύμα σκουπιδιών και να τοποθετηθούν κάδοι καινούργιοι και ασφαλείς σε όλα τα σημεία που προβλέπονται.

Τέλος ευχόμαστε στη συναδέλφισσα ταχεία ανάρρωση. Κανείς μόνος του. Ενωμένοι να συσπειρωθούμε και να δυναμώσουμε το Συνδικάτο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ