ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας Λάρισας

Από χθες έχουμε γίνει μάρτυρες, μίας άνευ προηγουμένου δολοφονικής επιχείρησης του Ισραηλινού στρατού εναντίων των Παλαιστινίων κάθε ηλικίας, που αντιτίθενται στην μετεγκατάσταση της αμερικανικής πρεσβείας από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Οι ΗΠΑ αφού πρώτα έριξαν λάδι στη φωτιά αναγνωρίζοντας την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του ισραηλινού κράτους, αψηφώντας τις διεθνείς αντιδράσεις και το κοινό αίσθημα των λαών της Μέσης Ανατολής, τώρα οξύνουν ακόμη περισσότερο την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα, εγκαινιάζοντας την πρεσβεία τους στην πόλη.

Από την μεριά του, το κράτος του Ισραήλ συνεχίζει με τον πιο βάρβαρο τρόπο την επιχείρηση «γενοκτονίας» του Παλαιστινιακού λαού. Ήδη έχουν βρει τον θάνατο από ισραηλινά πυρά τουλάχιστον 41 Παλαιστίνιοι αγωνιστές, ανάμεσα τους μέχρι και ανήλικα παιδιά 14 ετών και έχουν τραυματιστεί τουλάχιστον άλλοι 1.000 Παλαιστίνιοι. Οι ισραηλινές δυνάμεις, πυροβολώντας «στο ψαχνό» με πραγματικά πυρά, έχουν μετατρέψει την λωρίδα της Γάζας σε ομαδικό τάφο Παλαιστινίων που αντιτίθενται στην απαράδεκτη απόφαση της ιμπεριαλιστικής κυβέρνησης Τραμπ και του στενότερου συμμάχου της, του Ισραήλ.

Την ίδια στιγμή η Ελλάδα βυθίζεται στην αβεβαιότητα αλλά και στους κινδύνους της στρατηγικής συμμαχίας με το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ και ο Πρωθυπουργός ποζάρει ανερυθρίαστος και χαμογελαστός δίπλα – δίπλα με τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου, τον κύριο υπαίτιο της σφαγής και ενορχηστρωτή των δολοφονικών επιθέσεων του ισραηλινού στρατού εναντίον των Παλαιστινίων.

Απαιτούμε την καταδίκη των Ισραηλινών επιθέσεων και ιδιαίτερα από την ελληνική κυβέρνηση και την άμεση αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Οι δολοφονίες αθώων Παλαιστινίων πρέπει να σταματήσουν άμεσα και το κράτος του Ισραήλ να λογοδοτήσει για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ