ΧΡ. ΤΣΙΟΠΑΣ: ΑΣΥΝΔΕΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

 Η απάντηση του αντιδημάρχου Καθαριότητας του δήμου Τυρνάβου στην καταγγελία της διοίκησης του συνδικάτου εργαζομένων ΟΤΑ για τον τραυματισμό εργαζόμενης στον Τύρναβο 

Σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων ΟΤΑ που δημοσιεύθηκε στη σελίδα σας υπάρχει αναφορά με χαρακτήρα καταγγελίας σχετικά με ατύχημα εργαζόμενης στο τμήμα καθαριότητας του Δήμου Τυρνάβου.

Το ατύχημα όπως αναφέρεται στην έκθεση της αστυνομίας ήταν τροχαίο. Όμως οι υπηρεσίες του Δήμου το δήλωσαν ως εργατικό και σωστά, διότι  έγινε σε ώρα υπηρεσίας και εκτελούνταν πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων. Το ατύχημα οφείλεται αποκλειστικά στον οδηγό του Ι.Χ. αυτοκινήτου. Η εργαζόμενη στη στιγμή που τη χτύπησε το Ι.Χ. απείχε από το απορριμματοφόρο μερικά εκατοστά αφού επιχειρούσε ανύψωση κάδου.

Η εργαζόμενη επίσης φορούσε όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας κάτι που σαφώς μετρίασε τις επιπτώσεις από το χτύπημα. Να σημειωθεί πως έλαβε όπως και όλοι οι εργαζόμενοι,  όλα τα μέσα ατομικής προστασίας και έγιναν οι ενημερώσεις από τους υπεύθυνους του Δήμου σε σχέση με τους κανόνες ασφαλείας κατά την αποκομιδή.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται επίσης πως, στο Δήμο Τυρνάβου στη συντριπτική πλειοψηφία τα απορρίμματα συλλέγονται χύμα, κάτι που είναι ανακριβές. Σε όλο το Δήμο η αποκομιδή γίνεται μηχανικά με κάδους εκτός τμημάτων της πόλης του Τυρνάβου όπου οι κάδοι δεν επαρκούν. Στην πόλη του Τυρνάβου εδώ και ένα χρόνο διατίθενται στις οικογένειες ατομικοί κάδοι οι οποίοι, την ώρα και μέρα αποκομιδής τοποθετούνται  εκτός της οικίας και η  υπηρεσία καθαριότητας με μηχανικό τρόπο τους αδειάζει.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα διατεθούν άλλοι 200 ατομικοί κάδοι. Αυτό γίνεται στα τμήματα της πόλης που δεν επαρκεί το δίκτυο των κάδων και επιχειρείται έτσι, κάθε σπίτι να  αποκτήσει ατομικό κάδο και η αποκομιδή να γίνεται πόρτα-πόρτα με μηχανικό τρόπο.

Τέλος, ο συντάκτης αναφέρεται σε μια φράση που υποκρύπτει αυθαιρεσία, αδιαλλαξία και αδιαφορία κάτι που νομίζω δεν μας αφορά και γι αυτό θα παρακαλούσα να ανακληθεί. Την ώρα που οι υπηρεσίες καθαριότητας βρίσκονται σε μεταβατικό στάδιο με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού θα πρέπει   να βοηθήσουμε όλοι ώστε σε συνθήκες ασφαλείας να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες στους πολίτες.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ