ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΣΤΟΥΣ 6 ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Με κατά πλειοψηφία απόφαση το δ.σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας, που ακόμη δεν έχει συγκροτηθεί σε σώμα, παρείχε σήμερα στήριξη στους 6 διευθυντές σχολείων β/βαθμιας στο νομό, που με απόφαση της ΠΔΕ Θεσσαλίας είναι έκπτωτοι επειδή κατέθεσαν εκπρόθεσμα τις δηλώσεις προτίμησης στη διαδικασία επιλογής διευθυντών.

Το κείμενο που αποτελούσε κείμενο των διωκόμενων διευθυντών, υιοθέτησαν με ελάχιστες τροποποιήσεις τα μέλη του δ.σ. της ΕΛΜΕ που εκλέχθηκαν με τις παρατάξεις ΔΑΠ. ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ, τα οποία ψήφισαν λευκό στο κείμενο των Παρεμβάσεων.

Η ΣΤΗΡΙΞΗ

Το κείμενο που ενέκριναν οι 6 συνδικαλιστές των τριών παρατάξεων αναφέρει τα εξής:

Συμπαραστεκόμαστε στους έξι συναδέλφους και μέλη της ΕΛΜΕ Λάρισας, που υπηρετούν σε θέσεις ευθύνης ως διευθυντές σχολικών μονάδων του νομού μας στον δίκαιο αγώνα που δίνουν για να παραμείνουν στις θέσεις που υπηρετούν. Οι συνάδελφοι είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία για το ήθος, την ακεραιότητά τους και την προσφορά τους στην εκπαίδευση. Ενώ μας ενημέρωσαν ότι είχαν ολοκληρώσει εμπρόθεσμα όλα τα προαπαιτούμενα του νόμου, όπως η υποβολή του φακέλου υποψηφιότητας, η συγκατάθεση του Συλλόγου Διδασκόντων, η συνέντευξη και η δήλωση προτίμησης σχολικών μονάδων, η ΠΔΕ Θεσσαλίας χωρίς να λάβει υπ όψιν της το τεκμήριο της αθωότητας, ανακάλεσε την απόφαση τοποθέτησής τους.

Ζητάμε από την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης να αρει την άδικη απόφαση με την οποία ανακάλεσε τους συναδέλφους, καθώς η απόφασή της λήφθηκε χωρίς τη νόμιμη διαδικασία της προηγούμενης ακρόασης, χωρίς διερεύνηση των στοιχείων της ακρόασης, χωρίς αρμοδιότητα.

Σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη χώρα δεν νοείται, εφόσον συνέβη αυτό, να λαμβάνονται αποφάσεις χωρίς έρευνα και ερήμην των ενδιαφερομένων. Ιδιαίτερα και μετά την  προσωρινή αναστολή της απόφασης από το διοικητικό δικαστήριο της Λάρισας. Ζητάμε και από τον υπουργό να εξετάσει το θέμα για να σταματήσει η ταλαιπωρία των συναδέλφων και να επέλθει η ηρεμία στην εκπαιδευτική μας κοινότητα”.

ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Το κείμενο που κατέθεσαν στη συνέλευση οι Παρεμβάσεις και το οποίο απορρίφθηκε με τη λευκή ψήφο των μελών του δ.σ. που πρόσκεινται σε ΔΑΠ, ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ, αναφέρει τα εξής:

“Το  ΔΣ  της   ΕΛΜΕ  Λάρισας,  έπειτα  από  διαλογική  συζήτηση  πάνω  στο  θέμα  που  έχει  προκύψει  σχετικά με  τις  τοποθετήσεις  διευθυντών  και  τις  διαδικασίες  διερεύνησης  του  παραπάνω  ζητήματος από  την  υπηρεσία, καλεί  κάθε  αρμόδια  αρχή  που  φέρει την  ευθύνη  για  την  τήρηση  της  νομιμότητας   και  τη διασφάλιση της  διαφάνειας,  αφενός να  επισπεύσει  το  έργο  της,  ώστε  να  απαντηθούν  σε  βάθος  όλα  τα  ερωτήματα  που  έχουν  προκύψει,  και αφετέρου  να  προχωρήσει  σε  ανακοίνωση  των  αποτελεσμάτων  του  έργου  της – όπως επιβάλλει η αρχή της διαφάνειας- ώστε να  αποδοθεί  δικαιοσύνη. Ως  σωματείο  εκπαιδευτικών  δεν  μπορούμε  να  δεχθούμε  να  επιπίπτει πάνω  από  τη  σχολική  κοινότητα καμιά  σκιά,  ούτε  σπίλωσης  αλλά  ούτε  και  συγκάλυψης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ