ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΤ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟ)

Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης αλλά και αλληλέγγυων που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στη Λάρισα η διαδικασία ηλεκτρονικού πλειστηριασμού που αφορούσε πρώτη κατοικία Βολιώτη ελεύθερου επαγγελματία για χρέος προς τράπεζα ύψους 42.395.

Παρά τις έντονες αντιδράσεις αλληλέγγυων που έφτασαν από το Βόλο, μελών του κινήματος της Λάρισας, της ΠΑΣΕΒΕ και του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, αλλά και την παρέμβαση τριμελούς αντιπροσωπείας η διαδικασία προχώρησε, με την τράπεζα να εμφανίζεται ανένδοτη για τη διακοπή της αλλά και ως η μοναδική ενδιαφερόμενη για τον πλειστηριασμό του ακινήτου.

Νωρίτερα οι συγκεντρωμένοι με πανό και συνθήματα καταφέρθηκαν εναντίον της πολιτικής της συγκυβέρνησης, ενώ κατόπιν διαβουλεύσεων τριμελής αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον πρόεδρο του ΕΚΛ Τ. Τσιαπλέ, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Βόλου Μ. Πατσιαντά και τον ενδιαφερόμενο επαγγελματία Η. Β προχώρησαν σε συνάντηση με την αρμόδια για τον πλειστηριασμό συμβολαιογράφο προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία, ζητώντας επίμονα τη ματαίωση του πλειστηριασμού.

«Η τράπεζα παραμένει ανένδοτη και η διαδικασία προχωρά με μοναδικό ενδιαφερόμενο την ίδια», ενημέρωσε μια ώρα αργότερα τους συγκεντρωμένους ο πρόεδρος του ΕΚΛ, ενώ αλληλέγγυοι και συνδικαλιστές σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους τόνισαν πως ο αγώνας θα συνεχισθεί, καταγγέλλοντας την κυβερνητική πολιτική και περιγράφοντας «παραμυθάκι του ΣΥΡΙΖΑ» περί προστασίας της πρώτης κατοικίας «που πλέον έλαβε τέλος».

Σημειώνεται πως στο πλαίσιο των δράσεών του κατά των πλειστηριασμών το Εργατικό Κέντρο Λάρισας θα επιδιώξει συνάντηση με τον τοπικό Συμβολαιογραφικό Σύλλογο ζητώντας την αποχή των μελών του από κάθε είδους τέτοια διαδικασία.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ