ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΗ ΒΟΤΑΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Ανακοίνωση – κάλεσμα της διεύθυνσης Πρασίνου

Άνοιξε για άλλη μια χρονιά τις πόρτες της η Βοτανική συλλογή του Δήμου Λαρισαίων. Η Υπηρεσία Πρασίνου θα υποδέχεται από 7/5/2018 έως και τη λήξη της σχολικής χρονιάς μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Με σύνθημα ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΕΝΕΡΓΑ! ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας! ξεκίνησε

με μεγάλο ενδιαφέρον η επισκεψιμότητα των σχολείων. Ήδη από την πρώτη μόλις  εβδομάδα λειτουργίας της, την επισκέφτηκαν:

το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Λάρισας

το 14ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

τα 61ο, 51ο νηπιαγωγεία Λάρισας

ΔΥΕΠ (δομές υποδοχής και εκπαίδευσης προσφύγων) 26ου ΔΣ Λάρισας & ΔΥΕΠ ΔΣ Κοιλάδας

Κέντρο Περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελλασόνας με το 7ο Γυμνάσιο Κατερίνης στα πλαίσια του προγράμματος ‘Ιπποκράτης – Βοτανικός κήπος’.

Ο χώρος της Βοτανικής συλλογής βρίσκεται στο πάρκο Αλκαζάρ, συνολικής έκτασης 130 στρ. και  εκτείνεται σε μια περιφραγμένη έκταση 2.800m2 με 11 διαμορφωμένα παρτέρια, τα οποία επικοινωνούν μεταξύ τους με διαμορφωμένους  διαδρόμους με κυβόλιθο και φιλοξενούν μεγάλο αριθμό της χλωρίδας που εκφύεται στα πάρκα και άλση της Λάρισας και όχι μόνο, όπως διάφορα φυλλοβόλα και αειθαλή δέντρα, κωνοφόρα, θάμνοι, φυτά εδαφοκάλυψης, ανθόφυτα, ροδώνες,  αρωματικά φυτά, βότανα και χλοοτάπητα.

Τα παιδιά  έχουν την ευκαιρία στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τη χλωρίδα της πόλης μας, την παραγωγική διαδικασία  της Υπηρεσίας Πρασίνου σε δέντρα, θάμνους, ανθόφυτα και αρωματικά φυτά. Επιπλέον τα παιδιά έχουν την δυνατότητα με τη βοήθεια έμπειρου επιστημονικού προσωπικού της Υπηρεσίας Πρασίνου, να συζητήσουν τη σημασία και αξία του πρασίνου, της ανακύκλωσης ,της προστασίας των πάρκων, με σκοπό την ενημέρωση τους σε θέματα Περιβάλλοντος και Αστικού Πρασίνου και την κατανόηση του ρόλου και της αξίας της βιοποικιλότητας στο αειφόρο περιβάλλον.

Παρακαλούνται οι υπεύθυνοι των σχολείων να επικοινωνούν με τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας Πρασίνου, κ. Μανούσιο Χρήστο, περιβαλλοντολόγο στα τηλέφωνα της Υπηρεσίας 2410-614637, 622956 και στο fax 2410-618410, ώστε να ορίζετε η ημέρα της επίσκεψης.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com