ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΕΚ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Το κεντρικό όργανο των ΣΥΝΕΚ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τα όσα συμβαίνουν στη Λάρισα για το θέμα των εκπρόθεσμων αιτήσεων διευθυντών επιμένοντας στην ανάγκη λήψης συλλογικών αποφάσεων από τις κατά τόπους ανακοινώσεις των οργανώσεων των ΣΥΝΕΚ. Αναλυτικά η χθεσινή ανακοίνωση της γραμματείας αναφέρονται:

“Η Γραμματεία των ΣΥΝΕΚ από τις 25/2/2018, είχε εκφράσει την άποψή της για ό,τι συνέβη στο ΠΥΣΔΕ της Λάρισας κατά τη διάρκεια των επιλογών Δ/ντών σχολείων, και για ό,τι ακολούθησε μετά.

Η ανακοίνωση ήταν:

«Το τελευταίο διάστημα, μετά τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από το ΠΥΣΔΕ Λάρισας, είναι σε εξέλιξη διοικητικές και δικαστικές παρεμβάσεις, που αφορούν τεχνικές και λειτουργικές πλευρές της διαδικασίας του διευρυμένου ΠΥΣΔΕ Λάρισας.

Η κατάσταση αυτή πήρε μεγάλες διαστάσεις από την επερώτηση Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Βουλή, τις ανακοινώσεις συνδικαλιστικών παρατάξεων και δημοσιεύματα

συνδικαλιστών στον τοπικό τύπο. Επειδή η στοχοποίηση και η συκοφάντηση των ΣΥΝΕΚ έχει πάρει διαστάσεις οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:

α. Οι δυνάμεις των ΣΥΝΕΚ έχουν δώσει μεγάλους αγώνες προασπίζοντας από θέσεις αρχής τη δημοκρατική λειτουργία, τη συλλογικότητα και την αυτονομία των συνδικάτων από

διοίκηση, κόμματα και κυβέρνηση.

β. Δόθηκε μεγάλος αγώνας ώστε στο σύστημα επιλογής των διευθυντών σχολικών μονάδων

να έχει αποφασιστικό ρόλο η θέση του Συλλόγου διδασκόντων.

γ. Αγωνιζόμαστε πάντα για τη δημιουργία συνθηκών διαφάνειας, αμεροληψίας και αντικειμενικότητας, και σε κάθε περίπτωση είμαστε κάθετα αντίθετοι σε φαινόμενα παραγοντισμού και αναπαραγωγής πελατειακών σχέσεων.

δ. Είναι προφανές ότι την τελική ευθύνη της τακτικής των ΣΥΝΕΚ και των συνδικαλιστικών στελεχών τους την έχουν τα συλλογικά όργανα λειτουργίας της παράταξης (ολομέλεια μελών τοπικά και η Γραμματεία της παράταξης).»

Επειδή στο διάστημα που ακολούθησε δεν υπήρξαν θετικές εξελίξεις στο χειρισμό αυτών των θεμάτων σε όλα τα επίπεδα της δράσης, επισημαίνοντας και τις ευθύνες όλων, επιμένουμε ότι χρειάζεται άμεσα η συσπείρωση όλων των δυνάμεων μέσα στα συλλογικά όργανα των ΣΥΝΕΚ Λάρισας, και η υπεράσπιση των παραπάνω αρχών της παράταξης (βλέπε ανακοίνωση Γραμματείας), με βάση τους κανόνες της δημοκρατικής λειτουργίας.

Ενημερώνουμε ότι το επόμενο διάστημα θα γίνει παν-θεσσαλική Σύσκεψη των ΣΥΝΕΚ για την προετοιμασία των εκλογών για αιρετούς και για την αντιμετώπιση οργανωτικών ζητημάτων της Παράταξης”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ