Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΓΙΑ ΝΟΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ανακοίνωση καταγγελία της Πανσπουδαστικής για τις εκλογές στο ΤΕΙ Θεσσαλίας

Ακόμα μία προσπάθεια εκφυλισμού του φοιτητικού κινήματος σημειώθηκε στις εκλογές του ΤΕΙ Λάρισας στον σύλλογο σπουδαστών της ΣΕΥΠ, από τη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, που όπως φάνηκε από την αρχή της διαδικασίας δεν ήθελε ο σύλλογος να κάνει ΟΥΤΕ εκλογές. Τα κρούσματα πολλά, συγκεκριμένα:

  1. Την Παρασκευή 10 Μάη κάποιοι ΔΑΠίτες κάνοντας ένα μάζεμα «στα κρυφά» το οποίο ονόμασαν ΔΣ (ένα χρόνο μετά τις περυσινές φοιτητικές εκλογές) αποφασίζουν να μεταφερθεί ο τόπος διεξαγωγής των εκλογών μακριά από το ΤΕΙ, επιδιώκοντας να απομαζικοποιηθεί η εκλογική διαδικασία και παράλληλα ανοίγοντας τη συζήτηση για να χτυπηθεί το Πανεπιστημιακό Άσυλο, με το επιχείρημα ότι δήθεν στο ΤΕΙ δεν μπορούν να γίνουν εκλογές.
  2. Σήμερα, Τετάρτη 16 Μάη, και ενώ οι εκλογές είναι να ξεκινήσουν στις 7:00, οι ορισμένοι στις εφορευτικές επιτροπές από τη ΔΑΠ, οι οποίοι είχαν τις σφραγίδες των φοιτητικών συλλόγων και τις λίστες με τους εγγεγραμμένους φοιτητές εμφανίστηκαν στις 9:00. ΔΥΟ ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ώρες μετά από την ώρα που θα έπρεπε να έχει ξεκινήσει η διαδικασία!!!
  3. Στην πορεία σταματούν τη διαδικασία των εκλογών για να προσπαθήσουν να επιβάλουν να βάλουν στην εφορευτική επιτροπή στέλεχος της ΝΔ η οποία δεν είναι μέλος του συλλόγου, για να μπορέσει να προχωρήσει τη νοθεία τους.
  4. Και αφού δεν τους βγήκε αυτό, ανακάλυψαν ξαφνικά ότι οι λίστες είχαν σβησμένα ονόματα που δεν έπρεπε να είναι σβησμένα. Αυτοί που είχαν στα χέρια τους στις λίστες τις προηγούμενες 2 ημέρες και άρα τη δυνατότητα να τις «πειράξουν», όπως θέλουν και να νοθεύσουν τη διαδικασία. Με το «έτσι θέλω» σταμάτησαν τη διαδικασία παίρνοντας τις λίστες των φοιτητών παραμάσχαλα, για περίπου δύο ώρες!

Η προσπάθεια τους να σαμποτάρουν τις εκλογές του συλλόγου της ΣΕΥΠ, βέβαια δεν πέρασαν!!! Οι σπουδαστές και σπουδάστριες της ΣΕΥΠ, μαζί με υποψηφίους με το ψηφοδέλτιο της ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ Κ.Σ. με τη συμμετοχή τους επέβαλλαν τη συνέχιση της διαδικασίας!!!

 

Οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες του ΤΕΙ με τη συμμετοχή και τη δράση τους θα διασφαλίσουν τις διαδικασίες των Συλλόγων τους, την αναζωογόνηση του σπουδαστικού κινήματος!!!

 

Λύση για το πρόβλημα που οι ίδιοι δημιούργησαν υπήρχε. Όμως τι ζητούσαν τελικά; Αυτό που και οι ίδιοι ομολόγησαν επανειλημμένα ήταν ότι ήθελαν να σταματήσουν οι εκλογές και να μην επικυρωθεί η διαδικασία. Να μην γίνουν εκλογές στη ΣΕΥΠ. Ο φόβος τους είναι μήπως οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες, τους οποίους οι ΔΑΠίτες βλέπουν σαν «ψήφους με πόδια» για να στηρίξουν την αντιλαϊκή πολιτική που περνάει στα ΤΕΙ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είτε με ΝΔ είτε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ξυπνήσουν, σηκώσουν κεφάλι, αντιπαρατεθούν με αυτή την πολιτική και τους «μαυρίσουν» και στις εκλογές. Θέλουν τους σπουδαστικούς συλλόγους χωρίς λειτουργία, να αποδέχεται το κλείσιμο του ΤΕΙ που θα αφήσει ξεκρέμαστους χιλιάδες φοιτητές, τα χαράτσια στις εστίες, τα δίδακτρα στις σπουδές προπτυχιακά και μεταπτυχιακά, το να γίνουμε τελικά πιο φθηνοί και ευέλικτοι εργαζόμενοι αύριο μεθαύριο, να δουλεύουμε για 40 Ευρώ και να λέμε και «ευχαριστώ», να μη βγάζουμε «κιχ» για το ΝΑΤΟ, την  εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικές επεμβάσεις!!!

 

Γυρνάμε την πλάτη στους «πουθενάδες» που τόσα χρόνια έχουν συμβάλλει στην διάλυση του σπουδαστικού κινήματος και των συλλόγων!!!

 

Όλοι οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες οφείλουμε να βγάλουμε συμπεράσματα. Η μαζική συμμετοχή τους και  η δράση τους μπορεί να δώσει ζωή στο σπουδαστικό κίνημα να αναζωογονήσει τους σπουδαστικούς συλλόγους!!! Καλούμε σε στήριξη των ψηφοδελτίων της Πανσπουδαστικής Κ.Σ., που εκφράζει ακριβώς την ανάγκη να αναζωογονηθεί το σπουδαστικό κίνημα, οι σύλλογοι να γίνουν «εργαλεία» για την οργάνωση της πάλης των σπουδαστών για πτυχία με αξία, για δουλειά με δικαιώματα, κόντρα στους πολέμους και τους ΝΑΤΟϊκούς  σχεδιασμούς!!! 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ