ΜΕ ΔΙΩΡΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΑΝΟΙΞΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΟΙ ΚΑΛΠΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΙ (ΦΩΤΟ)

Εκτός του εκπαιδευτικού ιδρύματος καλούνται να ψηφίσουν για πρώτη φορά στα χρονικά των σπουδαστικών εκλογών οι φοιτητές του ΤΕΙ Θεσσαλίας, που από το πρωί προσέρχονται στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα,

την ώρα που ο χώρος εντός και εκτός κτιρίου θυμίζει διάδρομο του ΤΕΙ, με τραπεζάκια παρατάξεων και αφίσες να κυριαρχούν παντού.

Η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε με δίωρη καθυστέρηση, με την Πανσπουδαστική να «χρεώνει» το… στήσιμο στους εκπροσώπους της ΔΑΠ που εμφανίστηκαν γύρω στις 9.30 το πρωί στο προκαθορισμένο για τις 07.30 ραντεβού, ενώ όπως είναι επόμενο η εκλογική διαδικασία αναμένεται να πάρει σχετική παράταση, με τις παρατάξεις να επιφυλάσσονται για την έκδοση ανακοινώσεων.

Ως γνωστόν η πρωτόγνωρη απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής των εκλογών προκάλεσε πόλεμο ανακοινώσεων μεταξύ ΔΑΠ και Πανσπουδαστικής, με τους «γαλάζιους» να επιμένουν για την αλλαγή του χώρου επικαλούμενοι το φόβο επεισοδίων στους διαδρόμους του ιδρύματος και την Πανσπουδαστική να εκφράζει τη διαφωνία της καλώντας ωστόσο για συμμετοχή στη διαδικασία.

Σύμφωνα πάντως με την πρώτη εικόνα η προσέλευση κρίνεται απογοητευτική, αφού γύρω στις 12 το μεσημέρι στη διαδικασία μετείχαν μόλις 50 φοιτητές από όλες τις σχολές, με την κίνηση ωστόσο να αναμένεται να αυξηθεί αργά το μεσημέρι και προς το απόγευμα.

Παράλληλα στις κάλπες που στήθηκαν στο κτίριο Κατσίγρα προσέρχονται οι φοιτητές της Ιατρικής Σχολής, ενώ οι φοιτητές του Τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας θα ψηφήσουν στην έδρα της Σχολής, στη Βιόπολη.

Θυμίζουμε πως την ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας και την έκδοση των αποτελεσμάτων έχει η Εφορευτική Επιτροπή που ορίζεται σε κάθε Σύλλογο, με τα αποτελέσματα να αναμένονται αργά το βράδυ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ