ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ  ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ 6ο  ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΕΠΑ.Λ  ΛΑΡΙΣΑΣ

Το 6ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Λάρισας βρίσκεται στο τέρμα της οδού Καρδίτσας, είναι εύκολα προσβάσιμο και συνδέεται με το κέντρο της πόλης με το αστικό ΚΤΕΛ Νο 4. Το ωράριο λειτουργίας του είναι 18:30 με 22:00 και λειτουργούν σε αυτό οι κάτωθι τομείς με τις αντίστοιχες ειδικότητες.

1.Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και ειδικότητες

α)   Τεχνικός ανθοκομίας και αρχιτεκτονικής τοπίου

β)   Τεχνικός Τεχνολογίας Τροφίμων και Ποτών

  1. Τομέας Μηχανολογίας και ειδικότητες

α)   Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών

β)   Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού  και Κλιματισμού

γ)   Τεχνικός Θερμικών και Υδραυλικών Εγκαταστάσεων και Τεχνολογίας Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου

δ)   Τεχνικός Οχημάτων

  1. Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού και ειδικότητες

α) Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων,  Εγκαταστάσεων και Δικτύων

β) Τεχνικός Ηλεκτρονικών και Υπολογιστικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων, Δικτύων και Τηλεπικοινωνιών

Οι μαθητές/τριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη για το σχολικό έτος 2018-2019   υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Δήλωση Προτίμησης για τα ΕΠΑ.Λ.» μέσω της εφαρμογής      e-εγγραφές  στην διεύθυνση      https://e-eggrafes.minedu.gov.gr  από την 14η Μαΐου  την  έως 31η   Μαΐου 2018 και ώρα 14:00. Για την είσοδο στην εφαρμογή e-εγγραφές,  είναι απαραίτητοι οι κωδικοί taxis. Σε περίπτωση ανήλικου/ης μαθητή/τριας χρησιμοποιούνται οι κωδικοί taxis του γονέα ή κηδεμόνα.

Μετά την οριστική κατάταξή τους σε συγκεκριμένο ΕΠΑ.Λ οι ενδιαφερόμενοι/ες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές (https://e-eggrafes.minedu.gov.gr)   και οφείλουν να παρουσιαστούν από την 20η έως και την 29η  Ιουνίου 2018 για την οριστική εγγραφή, ανανέωση εγγραφής ή μετεγγραφή στη σχολική μονάδα που επιλέχθηκαν προσκομίζοντας τα δικαιολογητικά που απαιτούνται κατά περίπτωση.

Οι παραπεμπόμενοι/ες μαθητές/τριες Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ. οι οποίοι/ες περιμένουν την έκδοση αποτελεσμάτων από τη δεύτερη εξεταστική περίοδο του Ιουνίου α) εάν δεν έχουν απορριφθεί, ισχύει η αρχική Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης που είχαν ενδεχομένως υποβάλει, β) εάν έχουν απορριφθεί, τροποποιούν την Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης που είχαν ενδεχομένως υποβάλει, γ) όσοι/ες δεν έχουν υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωση προτίμησης για λόγους ανωτέρας βίας, έχουν τη δυνατότητα υποβολής  Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης για τα ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. από την 27η έως την 29η Ιουνίου 2018. Οι εν λόγω ενδιαφερόμενοι/ες αφού ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-εγγραφές στην προαναφερόμενη ηλεκτρονική διεύθυνση για το ΓΕ.Λ.-ΕΠΑ.Λ. εγγραφής τους, θα ολοκληρώσουν την εγγραφή τους στα ΓΕ.Λ. μέχρι την έναρξη των μαθημάτων και στα ΕΠΑ.Λ. κατά την ημέρα λειτουργίας τους, από τη 2η έως την 6η Ιουλίου 2018.

Οι αιτούντες/αιτούσες έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης/διαγραφής της Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης και υποβολής νέας κατά τις ημερομηνίες υποβολής της Ηλεκτρονικής Αίτησης εγγραφής – Δήλωσης προτίμησης.

Οι μαθητές/τριες που εμποδίστηκαν να εγγραφούν για λόγους ανωτέρας βίας ( π.χ. λόγοι υγείας, σοβαροί οικογενειακοί λόγοι κ.α.) δύνανται να εγγραφούν από την 3η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2018 στα υπάρχοντα τμήματα.

Οι παραπεμπόμενοι/ες μαθητές/τριες στην ειδική εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου, δύνανται να εγγραφούν από την 3η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2018 στα υπάρχοντα τμήματα.

Κατ’ εξαίρεση, οι απόφοιτοι ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ. του σχολικού έτους 2017-2018, οι οποίοι επιθυμούν να εγγραφούν στη Β΄ τάξη ΕΠΑ.Λ. για την απόκτηση πτυχίου ειδικότητας, δύνανται να εγγραφούν και από την 3η έως την 11η Σεπτεμβρίου 2018 στα υπάρχοντα τμήματα.

Όσοι δεν υπέβαλαν Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωση προτίμησης στις ανωτέρω προβλεπόμενες ημερομηνίες δύνανται να καταθέσουν εκπρόθεσμη Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής – Δήλωση προτίμησης από την 12η έως την 21η Σεπτεμβρίου 2018 η οποία θα πραγματοποιηθεί μετά από έγκριση του οικείου/ας Διευθυντή/ντριας .Ε. σε υπάρχοντα τμήματα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 9 της υπ’αριθμ. 10645/ΓΔ4/23-01-2018 (ΦΕΚ 120,Β’) Υπουργικής Απόφασης όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Δικαίωμα για εγγραφή έχουν όσοι διαθέτουν:

Απολυτήριο Γυμνασίου ή Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας

Απολυτήριο όλων των τύπων Λυκείων. Οι μαθητές εγγράφονται στη Β’ τάξη και παρακολουθούν μόνο τα  μαθήματα του τομέα

Πτυχίο ΤΕΛ, ΤΕΣ, ΤΕΕ.  Οι μαθητές  εγγράφονται στη Β’ τάξη

Ως απόφοιτος ΕΠΑΛ μπορεί να αποκτήσεις:

2ο πτυχίο ειδικότητας ίδιου Τομέα με εγγραφή στη Γ’ τάξη.

2ο πτυχίο ειδικότητας διαφορετικού Τομέα με εγγραφή στη Β’ τάξη.

Πληροφορίες δίνονται στο τηλέφωνο 2410-622550.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ