Φ. ΚΟΥΒΕΛΑ: ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΕΞΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΟΤΥΠΩΝ

«Η αποφυγή σεξιστικών στερεότυπων θα πρέπει να αποτελέσει κύριο μέλημα των κοινωνιών, ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος της Παιδείας και κάθε κατάκτηση προς αυτή την κατεύθυνση προσθέτει σε ποιότητα και αναβαθμίζει τη Δημοκρατία».

Αυτά σημείωσε μεταξύ άλλων στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας η γ.γ. Ισότητας των Φύλων Φωτεινή Κούβελα, που επισκέπτεται τη Λάρισα μετέχοντας σε εκδήλωση με θέμα τις πολιτικές ισότητας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην πόλη.

Τονίζοντας πως η γυναίκα «λείπει εκκωφαντικά» από τα κέντρα λήψης αποφάσεων η κ. Κούβελα αναφέρθηκε σε σειρά προβλημάτων που βίωσαν πολύ περισσότερο οι γυναίκες κατά την περίοδο της κρίσης, προσθέτοντας πως η ανισότητα των δύο φύλων βιώνεται σε όλη την Ευρώπη, καθώς παρατηρείται στασιμότητα και πολλές φορές οπισθοχώρηση σε αυτό το θέμα.

Η κ. Κούβελα περιέγραψε τους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Ισότητας με στόχευση στις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, την εργασία, την παιδεία, την υγεία, τον πολιτισμό και τα κέντρα λήψης αποφάσεων, ενώ στάθηκε και στους νέους νόμους που αφορούν στη βία κατά των γυναικών, αλλά και στο ρόλο των δήμων με τη λειτουργία σχετικών επιτροπών.

«Η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα και στη γυναίκα-πρόσφυγα με σειρά δράσεων και υποστηρικτικές δομές», κατέληξε η κ. Κούβελα, προσθέτοντας πως ο αγώνας προς αυτή την κατεύθυνση είναι συνεχής αλλά και παγκόσμιος.

Σημειώνεται πως αμέσως μετά η γραμματέας Ισότητας συναντήθηκε με το Τμήμα Αλληλεγγύης Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την Πέμπτη 17 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, θα μιλήσει σε ημερίδα με θέμα «Πολιτικές Ισότητας-Γυναίκα και κοινωνία σε περίοδο κρίσης», που θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, σε μια διοργάνωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής, του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών και του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων, βάζοντας στο πρόγραμμά της και επίσκεψη στις δομές του δήμου.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ