ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΗ ΓΑΖΑ

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι εκπαιδευτικοί μέλη συνδικαλιστικού οργάνου δεν μπόρεσαν να βρουν κοινή γραμμή και να συμφωνήσουν για καταδίκη των εγκλημάτων του Ισραήλ σε βάρος των αμάχων Παλαιστινίων με τους δεκάδες νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά στη Γάζα τη Δευτέρα.

Στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΛΜΕ κατατέθηκε ψήφισμα καταδίκης του εγκλήματος υπέρ του οποίου ψήφισαν τα μέλη του δ.σ. από τις Παρεμβάσεις, τη ΣΥΝΕΚ και την Αγωνιστική Συσπείρωση. Λευκό ψήφισαν 2 μέλη της ΔΑΚΕ και ένα της ΠΕΚ και κατά ένα μέλος της ΔΑΚΕ.

Το ψήφισμα που εγκρίθηκε τελικά κατά πλειοψηφία είναι:

“ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΤΡΟΠΙΑΣΜΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας καταγγέλλει το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ που κλιμακώνει τη δολοφονική του βία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, τη σφαγή Παλαιστινίων με εν ψυχρώ δολοφονίες δεκάδων άοπλων διαδηλωτών, ενθαρρυμένο από την προκλητική στήριξη των ΗΠΑ που αποφάσισαν να μεταφέρουν την πρεσβεία του από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράστασή μας στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, που διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Καταδικάζουμε τη βία, τον αυταρχισμό, τις δολοφονίες αγωνιστών, -που σήμερα μόνο έχουν φτάσει τις 59 και τους 2770 τραυματίες, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την προσπάθεια ταύτισης του “θύτη” με το “θύμα”. Είναι πρόσφατο το κατάπτυστο ψήφισμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει το φταίξιμο στους αγωνιστές Παλαιστίνιους που αναγκάζουν τους Ισραηλινούς να τους δολοφονούν!

Καλούμε τους εργαζόμενους, άνεργους και νέους της πόλης μας, να συνεχίσουν τη στήριξη στον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού, που διεκδικώντας τη δική τους πατρίδα έρχονται αντιμέτωποι με την κρατική βία, τις δολοφονίες και τις φυλακίσεις εκ μέρους του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ. Να δυναμώσουμε μαζί τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που ενισχύει την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ.

Υποστηρίζουμε το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού και αγωνιζόμαστε για: Τη δημιουργία ανεξάρτητου και κυρίαρχου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μιλήσουν στους μαθητές μας για το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και να εκφράσουν την πολύμορφη αλληλεγγύη τους με όλες τις μορφές.

Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία 5-3-1″.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com