ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Κ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΤΕΙ 

Για ακόμη μια χρονιά, γινόμαστε μάρτυρες στις προσπάθειες της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να κατακρεουργήσει και να αποπολιτικοποιήσει περαιτέρω τον φοιτητικό σύλλογο στα ΤΕΙ Λάρισας.  Με μια σειρά από παράνομες διαδικασίες που δεν προβλέπονται από το καταστατικό του συλλόγου, η νεολαία των μνημονίων,

πήρε την απόφαση οι φετινές φοιτητικές εκλογές να διεξαχθούν στο κτήριο της περιφέρειας Θεσσαλίας. Σαν πρόσχημα χρησιμοποιούν την «απειλή της διαδικασίας από τους αντιεξουσιαστές». Προφανώς οι ενέργειες αυτές εντάσσονται σε μια συνολικότερη στρατηγική της ΝΔ και των άλλων μνημονιακών δυνάμεων (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΕΕ-ΔΝΤ) να πλήξουν το φοιτητικό κίνημα, να απονευρώσουν την μαχόμενη νεολαία, να δημιουργήσουν εκλογές-τσιφλίκι και να απονομιμοποιήσουν πλήρως το ρόλο και την σημασία των φοιτητικών εκλογών και εν γένει της συνδικαλιστικής δράσης.

Θέλουν δηλαδή μια νεολαία άνευρη που δεν θα αντιδρά μπροστά στα σχέδια τους για επιχειρηματικά πανεπιστήμια, υποχρηματοδότηση, συγχωνεύσεις σχολών, κατάργηση του ασύλου και πτυχία πολλών ταχυτήτων χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.

Από την άλλη, η στάση της ΠΚΣ μόνο προβληματική μπορεί να χαρακτηριστεί γιατί ενώ μετριοπαθώς διαφώνησε στην μεταφορά των καλπών σε κτήριο εκτός Ιδρύματος, συμμετέχει εν τέλει σε αυτές τις εκλογές-έκτρωμα και ουσιαστικά νομιμοποιεί τις μαφιόζικες πρακτικές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ.

Εμείς σαν Ριζοσπαστικό Ανατρεπτικό Μέτωπο, σχήμα της ΕΑΑΚ που παρεμβαίνουμε στο ΤΕΙ, αποφασίσαμε ότι ΔΕΝ θα συμμετέχουμε σε αυτές τις εκλογές-παρωδία που διεξάγει πραξικοπηματικά  η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και δεν αναγνωρίζουμε τόσο το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και τη διαδικασία. Παράλληλα  θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος και για ενεργούς συλλόγους όπου οι φοιτητές μέσα από γενικές συνελεύσεις και συλλογικές διαδικασίες θα παίρνουν αποφάσεις οι ίδιοι, κόντρα σε λογικές ανάθεσης και παραγοντισμούς. Όπου οι φοιτητικές εκλογές ως πολιτική μάχη, θα αποτελούν τη συνέχεια του φοιτητικού κινήματος. Θα συμβάλουν στην προσπάθεια συγκρότησης ανεξάρτητων οργάνων του και θα προωθούν την εργατική δημοκρατία και μέσα στους φοιτητικούς συλλόγους.

Ρ.Α.Μ στα ΤΕΙ και ΙΟΣ-Βιοχημείας – Σχήματα της ΕΑΑΚ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ