ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΤΡΑΤΟ.

Ανακοίνωση της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ)– Γραμματεία Λάρισας 

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) Γραμματεία Λάρισας, καταδικάζει το νέο έγκλημα, τη νέα σφαγή κατά του παλαιστινιακού λαού από το στρατό του Ισραήλ. Οι Ισραηλινοί στρατιώτες, έχοντας πάρει καθαρή εντολή να πυροβολούν όποιον τολμάει ακόμα και να πλησιάσει το φράκτη στη Λωρίδα της Γάζας,

δολοφόνησαν εν ψυχρώ δεκάδες άοπλους διαδηλωτές.

Είναι τόσο αποτρόπαιο το έγκλημα ώστε μέχρι και ένα βρέφος απεβίωσε αφού εισέπνευσε δακρυγόνο κατά τη διάρκεια της επίθεσης Ισραηλινών στρατιωτών κατά Παλαιστίνιων διαδηλωτών στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας με το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας στη Γάζα. Το βρέφος κατονομάστηκε ως η Λέιλα αλ Γαντούρ, ηλικίας οκτώ μηνών.

Εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού κατά της ισραηλινής κατοχής, η οποία διαιωνίζεται με τη στήριξη των ΗΠΑ, αλλά και της ΕΕ.

Καταδικάζουμε τη βία και τον αυταρχισμό απέναντι στον παλαιστινιακό λαό, τις πάνω από 100 δολοφονίες αγωνιστών από το Μάρτη μέχρι σήμερα μετά και τη προχθεσινή επίθεση, τις φυλακίσεις, το απαράδεκτο τείχος, τους εποικισμούς του Ισραήλ, την άθλια προσπάθεια εξίσωσης θύματος και θύτη. Είναι πολύ πρόσφατο το κατάπτυστο ψήφισμα της ΕΕ, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ ρίχνει το φταίξιμο στους αγωνιστές Παλαιστίνιους, που “αναγκάζουν τους Ισραηλινούς να τους δολοφονούν”.

Καταγγέλλουμε την πολιτική, οικονομική και στρατιωτική συνεργασία της Ελλάδας με το Ισραήλ, η οποία συνεχώς αναβαθμίζεται. Αυτοί που στο απαράδεκτο τείχος πυροβολούν εν ψυχρώ τους Παλαιστίνιους αγωνιστές, γυναικόπαιδα, ακόμα και βρέφη είναι οι ίδιοι που κάνουν κοινές εκπαιδεύσεις με τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Είναι εγκληματικές οι ευθύνες και της σημερινής συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με τις γνωστές πρακτικές της, από τη μια μοιράζει λόγια συμπάθειας για το λαό της Παλαιστίνης και τα δεινά που περνάει και την ίδια στιγμή ξεπλένει τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ. Φανερώνουν για ακόμα μια φορά την υποκρισία τους! Απαιτούμε να εφαρμόσουν την απόφαση της Βουλής από το Δεκέμβρη του 2015 και να προχωρήσει άμεσα στην αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Καταγγέλλουμε την απόφαση των ΗΠΑ να μεταφέρουν την πρεσβεία τους από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντάς την στην πράξη ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. Εκφράζουμε την έντονη καταδίκη μας για τις τελευταίες πυραυλικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία.

Είναι πιθανή μια γενικευμένη ιμπεριαλιστική σύγκρουση στη Μ. Ανατολή. Καλούμε του φίλους τις Ειρήνης, τους εργαζόμενους σε κάθε χώρο, όλο τον Λαρισαϊκό  λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση! Η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, οι πρόσφατες επιδρομές του Ισραήλ σε συριακό έδαφος οξύνουν την αντιπαράθεση μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών κρατών και κέντρων στην περιοχή.

Να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί: Ούτε γη – ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!» και να απαιτήσουμε :

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω τα ελληνικά πλοία, τα αεροπλάνα, οι στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για ΝΑΤΟικούς εξοπλισμούς.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη στο λαό της Συρίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ