ΦΥΤΕΨΑΝ ΔΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΠΑΡΚΟ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Μαθητές της β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Τυρνάβου στο πλαίσιο των σχολικών τους δραστηριοτήτων έκαναν σήμερα δενδροφύτευση σε χώρο πρασίνου δίπλα από το σχολείο τους.

Η δράση έγινε σε συνεργασία με το Δήμο Τυρνάβου, ο οποίος διαμόρφωσε το χώρο με επιχωματώσεις και καθαρισμό, προμήθευσε τα δέντρα και παρείχε όλα τα μέσα που χρειάστηκαν οι μαθητές για να ολοκληρώσουν τις φυτεύσεις. Εκτός από τη δενδροφύτευση οι μαθητές καθάρισαν τον περιβάλλοντα χώρο και έβαψαν τα παγκάκια του πάρκου.

Πριν τη δράση οι μαθητές παρουσία της υπευθύνου του σχολικού προγράμματος κ. Βασιλικής Μπιζέλη και του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος κ. Χρήστου Τσιόπα συζήτησαν για περιβαλλοντικά θέματα με έμφαση στο θέμα της βιοποικιλότητας.

Η δράση ολοκληρώθηκε με την υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Τυρνάβου και του 2ου Γυμνασίου με το οποίο το σχολείο υιοθετεί το πάρκο. Το πρωτόκολλο συνεργασίας αναγνώστηκε στους μαθητές και υπογράφτηκε από τον Δ/ντή του σχολείου κ. Νικόλαο Πορτέση και τον Αν/χο κ. Τσιόπα.

Όπως ήταν φυσικό τα χαμόγελα περίσσεψαν και όλοι, μαθητές και εκπαιδευτικοί, ήταν ενθουσιασμένοι και ανανέωσαν το ραντεβού τους την ερχόμενη Πέμπτη στον ίδιο χώρο για τη συνέχεια της δράσης τους.

Σίγουρα αξίζουν συγχαρητήρια στην κ. Μπιζέλη που είχε την πρωτοβουλία για τη συγκεκριμένη δράση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ